Van’da İZDES toplantısı

Van’da İZDES toplantısı
İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erkan Kılıç, güvenlik ve uyuşturucuyla mücadele konularıyla ilgili de çok ciddi çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, “Kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah ülkemizdeki sorunları hep beraber elbirliğiyle çözeceğiz” dedi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen İzleme ve Değerlendirme Sistemi (İZDES) projesi kapsamında Van'a gelen İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erkan Kılıç, Van Ticaret ve Sanayi Odasında (Van TSO) sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Komutanı Tuğgeneral Abdullah Koçum, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Alpaslan Yılmaz, Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Fatih Geyim, Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanı Kemal Şahin, sivil toplum örgütü temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Basına kapalı düzenlenen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Müsteşar Yardımcısı Kılıç, Van’dan gelen sorunları çözmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Kılıç, “Gün içerisinde İçişleri Bakanlığımızın sunmuş olduğu hizmetin vatandaş nezdinde kalitesini ölçmeye geldik. Bu toplantıda Van ile ilgili olarak Bakanlığımızın yürütmüş olduğu hizmetlerdeki genel durum nedir? Herhangi bir aksaklık, eksiklik var mı? Vatandaş memnuniyeti hangi noktada ve Van'la ilgili yapacaklarımız nelerdir? Konularını yaklaşık 2,5 saat boyunca tartıştık. Bununla ilgili tespitlerimizi yaptık. Biz de almış olduğumuz bu bilgileri Bakanımıza arz ederek, bu sorunları çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

“BİZ SAHADA VERDİĞİMİZ HİZMETİ GÖRMEK İSTİYORUZ”

112 acil hizmetleri başta olmak üzere göç, nüfus hizmetleri, güvenlik, şehit ve gaziler ile Bakanlığın diğer hizmetlerini yerinde inceleyeceklerini ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizzat vatandaşların evlerine giderek ziyaret edeceğiz. Onlarla karşılıklı görüşeceğiz. Bizim vermiş olduğumuz hizmetin kalitesinden memnunlar mı, yeterli ve zamanında hizmet alıp almadıklarını birebir yapacağımız görüşmelerle tespit etmeye çalışacağız. Biz sahada verdiğimiz hizmeti görmek, sahaya dokunmak istiyoruz. Bu şekilde çağdaş yönetim anlayışının gerekleri olarak bunları gerçekleştirmek istiyoruz. Sivil toplumdan, vatandaştan kopuk bir yönetim anlayışının sürdürülebilmesi çağımızda mümkün değildir. Biz Bakanlık olarak merkez ve taşra arasında köprü görevi görerek, taşradaki güzel şehirlerimizin eksikliklerini merkeze taşıyarak çözmek istiyoruz. Güvenlik ve uyuşturucuyla mücadele konularıyla ilgili de çok ciddi çalışmalar yapılıyor ve çok önemli sonuçlar da alınıyor. Bunlar aynı kararlılıkla devam edecek. Kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah ülkemizdeki sorunları hep beraber elbirliğiyle çözeceğiz."