Van'da "Hayatlar Solmasın Madde Bağımlılığı" projesi

Van'da "Hayatlar Solmasın Madde Bağımlılığı" projesi
VAN (AA) - Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) destekleriyle hayata geçirilen "Hayatlar Solmasın Madde Bağımlılığı" projesiyle madde bağımlısı vatandaşlar topluma kazandırılıyor.
Projeden faydalanan vatandaşları makamında ağırlayan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, projeyi yürüten ekibe teşekkür ederek, proje sayesinde madde bağımlılığından kurtulan vatandaşların çabasının takdire şayan olduğunu söyledi.

Projeyle amaçlarının madde bağımlılığının önüne geçmek olduğunu ifade eden İmren, şöyle konuştu:

"Projemiz, madde kullanımına karşı etkin mücadele edebilmek amacıyla yürütülen bir yıllık bir projeydi. Projemizin süresi Aralık ayı sonu itibariyle bitiyor. Fakat biz, bu projemizi sonlandıracak mıyız? Tabi ki de hayır. Bu projeyi Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak devam ettireceğiz. Çünkü biliyoruz, bizden bu konuda yardım bekleyen, maddenin esir aldığı, 'yok mu bizi kurtaracak bir el' diyen gençlerimize, halkımıza uzanan el olacağız ve bu hayatları soldurtmayacağız."

İmren, proje sayesinde madde bağımlılığından kurtulan vatandaşların çevrelerindeki diğer madde bağımlılarına ulaşarak, projeye dahil edilmesini istedi.