Van’da Hastane Çalışanlarına NRP Eğitimi Verildi

Van’da Hastane Çalışanlarına NRP Eğitimi Verildi
Van İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Neonatal Resusitasyon Programı (NRP ) Eğitimine Katılan SBÜ. Van Eğitim Araştırma Hastanesi Çalışanlarına Sertifikaları Verildi.

 İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS Birimi, tarafından düzenlenen Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) eğitimine katılan SBÜ.  Eğitim Araştırma Hastanese çalışanlarına sertifikaları verildi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, ÇEKÜS Birimi, il koordinatörlüğünde; SBÜ.  Eğitim Araştırma Hastanesi eğitim salonunda gerçekleşti; eğitime, 9 doktor, 20 ebe, 17 hemşire, 1 acil tıp teknisyeni katıldı.

Katılımcılara Hastanede dünyaya gözlerini açan Yeni Doğanlara ilk müdahaleyi gerçekleştiren Doğum Salonu, Kadın Doğum Ameliyathanesi, Kadın-doğum Servisi, Yenidoğan yoğun bakım ve Çocuk servislerinde çalışan personellerine "Yenidoğan Canlandırma Ve Yenidoğana Doğru Etkili Yaklaşım" Konularında Eğitim Prof Dr. Oğuz Tuncer ve Prof Dr. Ercan Kırımi, tarafından verildi;

Sağlık Bakanlığımız himayelerinde bebeklerdeki asfiksiye bağlı ölümlerin ve doku bozukluklarının önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) yürütülmektedir. Doğum eylemine müdahale eden personeli hedefleyen bu programın, ülkemizde doğumda gelişebilecek yeni doğan ölümlerini ve oksijensizliğin yol açacağı doku bozukluklarının en aza indirme konusunda önemli yer tutmaktadır.

Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi ve gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Eğitimleri gerçekleştirilmektedir.

Üç gün süren, Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimine katılan katılımcılara sertifikaları verilerek son buldu.

Van’da Hastane Çalışanlarına NRP Eğitimi Verildi (7).jpg" width="600" height="473" alt="" />