Vanda Halkoyunları Grup Yarışmaları Sona Erdi

Vanda Halkoyunları Grup Yarışmaları Sona Erdi
Türkiye Halkoyunları Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve Van’da ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Halkoyunları Van İl Temsilciliği tarafından organize edilen, Halkoyunları Grup Yarışmaları sona erdi.

 

Türkiye Halkoyunları Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve Türkiye’de dört farklı bölgede gerçekleştirilen, Halkoyunları Grup Yarışmalarının bir etabı ise; Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halkoyunları İl Temsilciliği organizasyonluğunda, Nur Tatar Spor Salonunda 6 ilden, 34 takım ve 168 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Halkoyunları Grup Yarışmaları sona erdi.

 Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ın açılış konuşması ile başlayan yarışmalara, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Siirt ve Batman ilerinden Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde Geleneksel Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dallarda 34 kulüp katıldı.

Nur Tatar Spor Salonunda düzenlenen yarışmalara, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyeleri ve kurum amirleri katıldı.,

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği ve şölen havasında geçen yarışmalarda Minikler Düzenlemeli dalda Tuşba Sanat Gençlik Spor Kulübü, Minikler Düzenlemesiz dalda ise Ahdadar Gençlik ve Spor Kulübü Birinci oldu. Yıldızlar Düzenlemeli dalda Tuşba Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Yıldızlar Düzenlemesiz dalda ise Muş Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.

Yarışmalarda Gençler düzenlemeli kategorisinde katılan Turgut Özal Gençlik ve Spor Kulübü birinci olurken, Gençler düzenlemesiz kategorisinde ise Hakkari Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu. Büyükler düzenlemeli kategorisinde, Tuşba Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü birinci olurken, büyükler düzenlemesiz kategorisinde ise Hakkari Ters Lale Gençlik ve Spor Kulübü Birinci oldu.

Yapılan yarışmalar sonunda dereceye giren kulüplere ödülleri, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyeleri ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.