Van'da evlenmeden önce oraya uğramayı unutmayın!

Van'da evlenmeden önce oraya uğramayı unutmayın!
Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Kanser Şubesi tarafından ‘Evlilik Öncesi Danışmanlık’ eğitim programı düzenlendi.
Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ve tüm ilçe belediye yetkililerinin katıldığı toplantıda konuşan Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda, ailenin toplumun temeli olduğunu söyledi. Soğanda, “Sağlıklı nesillerin yetiştirildiği bir ocak, sevgi, saygı, sadakat ve güven ortamının tesis edildiği bir müessese, karşılıklı hak ve ödevlere sahip bireylerin oluşturduğu bir yuvadır. Sağlıklı nesiller bu yuvalarda yetişir. Aile ne kadar sağlam ve sağlıklı temellere oturursa, toplum da o nispette sağlam ve sağlıklı olur. Evlilik, toplumun sağlıklı idamesinde çok önemli bir kurumdur ve kanunlarla korunmuştur. Bu kapsamda sağlık raporu almak için sağlık kuruluşlarına başvuran çiftlere; güvenli annelik, bulaşıcı hastalıklar, genetik geçişli hastalıklar ve gebeliği önleyici yöntemlerle ilgili bilgi verilmesi amacıyla Evlilik Öncesi Danışmanlık Projesi başlatmıştır” dedi.

İpekyolu Toplum Sağlığı Merkezi toplantı salonunda düzenlenen eğitimde, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda yönetiminde ebe S. Özlem Merç, ebe Fikret Saltık, Hemşire Asya Dayan ve Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi personeli Hemşire Çiğdem Gündüz Baybure tarafından Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına ve tüm ilçe belediyelerdeki hemşire ve nikah memurlarına eğitim verildi.