Van'da etkili kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Van'da etkili kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi
Van'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

VAN'da sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığının yer yer 15 santimetreye ulaştığı Van'da trafikte aksamalar yaşandı. Yağışın ardından trafikteki sürücüler karlı yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Karla mücadele ekipleri de yağış sonrası yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Geçimi balıkçılıkla sağlayan vatandaşlar ise bugün avlanmaya çıkamadı. Tekneleri marinaya çıkın balıkçılar, kar yağışının durması bekliyor. Sabah işe gitmek için yola çıkan vatandaşların büyük bölümü toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih etti.



Van'da kış kendini hissetirmeye devam ediyor. Şehir merkezinde 15 santimetreyi bulan kar, yüksek kesimlerde 30 santimetreyi aştı. Kar nedeniyle birçok mahallenin yolu da ulaşıma kapandı.



Şehir içinde trafik güçlükle sağlanırken, kara hazırlıksız yakalanan bazı araçlar yollarda kaldı. Yetkililer, ulaşımın aksamaması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtirken, Meteoroloji yetkilileri ise kar yağışının süreceğini söyledi.