Van’da Eğitimin yıl sonu değerlendirmesi yapıldı

Van’da Eğitimin yıl sonu değerlendirmesi yapıldı
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sene sonu istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Selahaddini Eyyubi BİST Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, il milli eğitim müdür yardımcıları ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, birkaç gün önce düzenlenen Güç Birliği Platformu’nun da ana temasının eğitim olduğunu belirterek, platformda önemli kararların alındığını söyledi. İldeki eğitim çıtasını yükseltmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Kırekin, “Güç birliği toplantısında özellikle ilimizin elzem olan ihtiyaç alanları ile ilgili yapılması gerekenler görüşüldü. Okulların fiziki altyapıları, öğretmen açığının giderilmesi, öğretmen niteliği, öğrenci ve çevre aktörlerin eğitime katkılarının sağlanması konuları ele alındı. Bu yönde raporlar alınarak, ilk kez bu denli geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Bu da eğitimin her kesim tarafından ele alınmasının sevindirici kısmıdır” dedi.

Toplantıda ayrıca 2015-2016 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmalara değinen Kırekin, “Bir yılın genel analizini yaparak önümüzdeki yıl neler yapabileceğimizi ele alacağız. Okul müdürlerinin düşünceleri bizim için her zaman önemlidir. Artık başarılar, sayısal verilere dayalı olarak önümüze çıkmakta ve istatistiki bilgiler yaptıklarımızı ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı tarafından slayt gösterileri eşliğinde okullarının başarı oranlarını açıklaması ile sona erdi.