Van’da eğitimin genel durumu masaya yatırıldı

Van’da eğitimin genel durumu masaya yatırıldı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından rutin olarak tüm ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla yapılan eğitim toplantıları sürüyor.

- İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin başkanlığında yapılan ve 13 ilçe milli eğitim müdürünün katılım sağladığı söz konusu toplantı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Van’da görev yapan 13 ilçe milli eğitim müdürü ile Van’ın eğitim durumunu sürekli istişare ettiklerini, çalışma planı hazırladıklarını ve bu plan doğrultusunda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bunun eğitime olumlu yansımaları olduğunu söyledi.

Gerek ilçelerde, gerekse hizmet binasında periyodik olarak bu tür toplantıları yaptıklarını kaydeden Kırekin, “Bu gün yine ilçe mili eğitim müdürleri ile okulların güvenlik sorunları, yıl sonu sergileri, fuarları, bilim şölenleri, taşımalı eğitim, taşımalı eğitimin değerlendirilmesi, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yeniden gözden geçirilmesi, okulların yaz tatilinde onarım ve bakımı gibi konularda genel bir toplantı yapacağız. Toplantıda alacağımız kararlar, eğitim-öğretim açısından önem taşıyor. Özellikle yıl sonu olması bakımından alınacak tedbirler, hazırlanacak çalışma planları önümüzdeki eğitim-öğretim sezonu için büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü idari kadrosunun katılım sağladığı toplantıda, ilçe milli eğitim müdürleri yapılması gereken çalışmalar, sıkıntılar ve çözüm önerileri gibi konularda fikir beyanında bulundular.