Van'da bin 700 nokta'da 60 bin öğrenciye kuran kursu verilecek!

Van'da bin 700 nokta'da 60 bin öğrenciye kuran kursu verilecek!
Okulların tatil olmasıyla beraber pazartesi günü başlayan Yaz Kur’an Kursları Van’da bin 700 noktada 60 bin civarında öğrencinin katılımıyla başladı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ‘Gel Bu Yaz Kur’an-ı Kalbine Yaz’ sloganıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yaz Kur’an Kursları’nın her sene olduğu gibi bu sene de yoğun ilgi gördüğünü söyledi.



“İLİMİZDE BİN 700 NOKTADA KUR’AN KURSLARIMIZ BAŞLADI”

Müftü Arvas, “İlimizde de kurslarımız pazartesi itibarıyla başladı. Bir haftaya kadar kayıtlarımız devam edecek. Kayıt bitiminden sonra yaklaşık 60 bin öğrencimizin olacağını tahmin ediyoruz. Camiler Kur’an kursları ve diğer mekânlarda olmak üzere il genelinde bin 700 noktada yaz Kur’an kurslarımız başlamıştır. Büyük bir ilgiyle vatandaşlarımız takip etmektedirler. Yaz Kur’an kursu başlamadan önce bayan ve erkek bütün görevlilerimize seminerler düzenledik, usul ve esaslarla ilgili kendilerini bilgilendirdik. Başkanlığımız tarafından gönderilen kitapları dağıtmaya devam ediyoruz” dedi.



Bu yıl ‘Gel Bu Yaz Kur’anı Kalbine Yaz’ sloganıyla çocukları Kur’an kurslarına davet ettiklerini ifade eden Arvas, ebeveynlere çocuklarını mutlaka yaz Kur’an kurslarına gönderme çağrısında bulundu.

“KUR’AN-I KERİM ÇOCUKLARI ‘DÜNYANIN SÜSÜ’ OLARAK NİTELENDİRİYOR”

İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının da çağrısı üzerine çocukların camilerde serbest bir şekilde hareket ettiklerini hatırlatarak, “Çocuklarımız için ise bu yaz daha çok bir katılım var. Aileleriyle beraber geliyorlar, camilerde oyun oynuyorlar, koşuyorlar. Bu bizim için güzel bir hadise. Biz camilerimizde oyun alanı henüz onlar için yapmadık ama oyun oynamalarına da engel olmuyoruz. Camii de bulunan boş alanlar onlarındır camii bahçesi, camii içerisinde vakit geçiriyorlar. Bazen namaz kılanları taklit ederek namaz kılıyorlar. Bazı camilerimizde ikramlarımızda oluyor, teravihe gelen çocuklara bazı camilerde hediyelerde veriliyor. Kur’an ı Kerimde çocuklar için ‘Dünyanın süsüdür’ deniliyor. Onların iyi yetişmesi için ailelerin, görevlilerin ve toplumun katkıda bulunması gerekiyor. Çünkü geleceğimizin teminatı şu anki çocuklarımızdır” dedi.



Yukarı Norşin Camii İmam Hatibi Musa Süslü de Kur’an kurslarına yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, “Bu camimizde yaklaşık olarak 80 öğrencimiz var. Kayıtlar devam ediyor. Bizler burada öğrencileri seviyelerine göre gruplara ayırarak Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere dini bilgiler eğitimi veriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gönderilen ‘Etkinlikler’ ve ‘Dinimi Öğreniyorum’ kitaplarını çocuklarımızla birlikte işliyoruz. Sizin aracılığınızla da ailelerimize çağrıda bulunuyoruz. Çocuklarını camilere göndersinler. Görüyorsunuz burası çocuklarımızla cıvıl cıvıldır” şeklinde konuştu.



Camide bulunan çocuklar da Kur’an-ı Kerimi öğrenmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, arkadaşlarıyla burada hoş vakit geçirdiklerini ifade ettiler.