Van'da "Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi"

Van'da "Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi"
Gürpınar ilçesinde asker, polis ve öğretmenlere, aile içi şiddet konulu seminer verildi.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Gürpınar ilçe Jandarma Komutanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği, proje kapsamında Atatürk İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen seminere, ilçede görev yapan asker, polis ve öğretmenler katıldı.

İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emrah Akçay, burada yaptığı konuşmada, son 4 yılda 15 aile içi şiddet olayına müdahale ettiklerini belirterek, "Bu, sadece buz dağının görünen kısmının tepesi. Bunun acı tarafı ise pek çoğunun aile içi şiddet olduğunun bile farkında değil. Bu anlamda ilgili birimlerle koordineli çalışmamız gerekiyor." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik de şiddetin önlenmesi konusunda eğitimin önemli olduğunu söyledi.



Şiddetin, sadece fiziksel olmadığını vurgulayan Bozçelik,"Psikolojik, ekonomik ve sosyal şiddet vardır. Ama biz bunların hiç birini çoğu zaman göremiyoruz. Biz şiddetin önlenmesi için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hedefimiz toplumdan tamamen şiddeti kaldırmaktır." diye konuştu.  

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile İçi Şiddeti İzleme ve Önleme Merkezi Müdürü Emine Taş, toplumda birçok şiddet olayının görmezden gelindiğini anlattı.



Türkiye'de her 10 kadından 4'ünün fiziksel şiddete uğradığını anlatan Taş, "Toplum, ailenin korunması adına şiddete ses çıkarmıyor. Bu çok yanlış bir anlayış. Bunun önüne geçilmesi için çalışmalar yapılmaktadır." dedi.

Seminere Kaymakam Osman Doğramacı, ilçe Emniyet Müdürü Taner Emre, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tunç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selma Biçek katıldı.