Van'da 50 Sağlık çalışanı açığa alındı

Van'da 50 Sağlık çalışanı açığa alındı
Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, FETÖ kapsamında 40-50’ye yakın bir açığa alınma durumunun da yaşandığını belirtti.
Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, Sağlık Bakanlığı’na devredilen Van Asker Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, yapılan devrin Türkiye genelinde milletin,  askerin, polisin yararına bir dönüşüm olduğunu söyledi.

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Van Bölge Eğitim ve Araştırma Ek Binası olarak hizmet veren hastanede gazetecilerle bir araya geldi.

Hastanenin devrinden sonra yapılan çalışmalar ve hedeflenenlerle ilgili bilgiler veren Op. Dr. Semur, 669 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname’den sonra Türkiye genelindeki askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini belirtti.

Op. Dr. Heybet Semur, “Van ili olarak ilimizde bulunan Van Askeri Hastanesi 100 yatak kapasiteli fiili olarak da 53 yatağı bulunan hastanemizi bütün Türkiye’de olduğu gibi 26 Ağustos’ta herhangi bir sorun yaşamadan hastanemizi devraldık. Herhangi bir sorun sıkıntı yaşamadık. Daha önce burada görev yapan bütün sağlık personelleri de hekimlerimizle hemşirelerimizle diğer personelimizle sorunsuz bir şekilde devredildi. Bütün yapıları bütün tesisleri malzemelerin devrini yaptık.  Malumunuz ilimiz bölgemiz ve çevre illerimiz terör hadiselerinin yaşandığı bir bölge maalesef. Bu süre zarfında gerek ilimiz Çaldıran ilçesi Tendürek  Dağı’nda gerekse de Hakkari’nin Çukurca ilçesinde malum terör hadiseleri yaşandı. Bu hadiselerde yaralanan şehit olan geçici köy korucularımız oldu.  Bunlarında bir kısmını biz aldık tedavilerin yaptık.

Ayrıca da maalesef kaybettiğimiz şehitlerimizi de yine bu hastanemizde daha öncede olduğu gibi cenazelerini aldık defin işlemlerini problemsiz bir şekilde gerçekleştirdik. Gelen şehitlerimizi yakınlarını onları misafir ettik. Onları güzel bir şekilde karşıladık ve uğurladık. Hasta sayımız eskiye nazaran önceki döneme göre, buraya yakın oturan, diğer hastanelere gitmesi için 2 araç değiştirmesi gereken vatandaşlarımızda burayı kullanmaya başladılar. Daha önce 100-120 civarında olan hasta sayısı 300’leri buldu. Bazı günlerimiz de özellikle pazartesi günleri 400’ü bulduğu oldu” dedi.

“BU DÖNÜŞÜMÜ İSTEMEYENLERİN DÜŞÜNCESİDİR”

Devredilme sonrası ulusal basında birkaç yerde çıkan olumsuz haberlerin kendilerini üzdüğünü vurgulayan Op. Dr. Heybet Semur , “Asker hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi  kesinlikle askerlerimizin polislerimizin korucularımızın tedavilerinde herhangi bir zafiyet yaşanmayacaktır. Bu konuda bütün kamuoyunun bütün askerlerimizin, polislerimizin ve korucularımızın yakınlarımızın müsterih olmalarını istiyoruz. Bu konuda Bakanlığımız çok çok hassas.

Valiliğimiz, emniyet müdürlüğümüz, jandarmamız bu konuda çok duyarlılar. Bizde hastane olarak çok gerekli hassasiyete ve duyarlılığa sahibiz. Bu hastanemizi devraldıktan sonra özel güvenlik görevlilerini görevlendirdik. Şuan 10 güvenlik görevlimiz çalışıyor. Bakanlığımızın da talimatıyla bu sayı birkaç gün içerisinde 25’e çıkartacağız. Van Valimiz ve Emniyet Müdürlüğümüzle de görüştük.

Sağ olsunlar onlarda buraya il emniyet müdürlüğünde polis memurlarımız da görevlendirildi. Buradaki güvenlik sistemleri de gerek kamera, gerek üst arama gerekse de araç aramaları konusunda burada bir yapı vardı. Ama ilave olarak da önerileri doğrultusunda eksiklerimizin bir kısmını tamamladık.

 Bir kısmında en kısa zamanda tamamlayacağız. Maalesef 2 gün önce Sözcü Gazetesinde Van ilimizle ilgili haberin başlığı da Türkiye genelindeki hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi ile ilgili bunu eleştiren bunun doğru olmadığını tema alan bir yazı yayınlandı. Bu yazının içeriğinde özellikle Van ilinde 19 Ağustos tarihinde ilimizin Özalp ilçesinde meydana gelen bir terör hadisesinde 5 vatandaşımız ve 4 de askerimizi olmak üzere toplam  9 yaralanma hadisesi olmuştu. Bu hadiseden 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Diğer yaralılarımız Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yakın olması nedeniyle buraya nakledilmişlerdi. Bu hadise 19 Ağustos’ta meydana geldi. O gece bu yaralıların başında bekleyen kolluk kuvvetlerinin gözlemleri ve takipleri neticesinde o hastalarımızın tedavileri sırasında bir sağlık çalışanının sık sık odaya girdiklerini ve değişik davranışlarından şüphelendiklerini fark ediyorlar böyle bir tespit yapıyorlar. 20 Ağustos’ta o kişi ile ilgili bir göz altı söz konusu oluyor. Devamında mahkemeye çıkarılıyor 22 Ağustos’ta tutuklama kararı çıkartılıyor. Bu hadise bu yazı içerisinde de konu edilmiş.

Verilen beyanatta işte efendim dağda yapılmayanı işte hastanede askerlerimiz zehirliyorlar, tedavi etmiyorlar, iyi bakmıyorlar manasında bir  haber paylaşıldı. Bunu da Sağlık Bakanlığı’na devredilen Van Asker Hastanesi’nde olmuş gibi gösterdiler.  Bütün askeri hastaneler 26 Ağustos’ta devredildi. Bu olay 19 Ağustos. Tam bir hafta önce yaşanmış bir olay. ikincisi hadisenin olduğu hastane Yüzüncü Yıl Hastanesi olmuş hadise ancak Van Asker Hastanesi olmuş gibi gösterilmiş haberde. Bunun bilinçli yapılan bir haber olduğunu düşünüyoruz.

Yapılan bu işlemi kamu yararına yapılan devri 80 milyonun hizmetine sunan bu devri ile ilgili  karalama yapan, art niyetli insanların düşünceleri ve görüşleri olarak görüyoruz. Gerekli girişimlerde bulunduk, tekzip gönderdik yayınlanmasını da istedik. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız, Türkiye Kamu Hastaneler Birliğimiz çok ciddi bu hadiseyi takip ediyorlar. Yapılan bu hadise özelde Van ilinde Van’ı karaladığı için kınıyoruz. İkincisi bunu  Türkiye genelinde 80 milyonun hizmetine sunan bundan vatandaşların istifade edeceği, askerimizin de kolluk kuvvetlerimizin de maksimum en üst seviyede faydalanacağı değişim dönüşümü hazmedemeyen çekemeyen insanları şiddetle lanetliyorum ve bu hatalarını da biran önce düzeltmelerini istiyorum. Yapılan bu devir bu dönüşüm kesinlikle milletin hayrınadır, ülkemizin, polislerimizin de, askerlerimizin de korucularımızın da hayrınadır” ifadelerini kullandı.

“40-50 PERSONELİMİZ AÇIĞA ALINDI”

FETÖ kapsamında 40-50’ye yakın bir açığa alınma durumunun da yaşandığını sözlerine ekleyen Op. Dr. Heybet Semur , “Bunların içerisinde doktorlarımız var, hemşirelerimiz var personelimiz var. Devam eden soruşturmalar var, bunların tespitinin yapılması zaman alacaktır. Kesinlikle kurunun yanında yaşın da yanmaması konusunda ciddi bir hassasiyet var. Yanlış bir şey yapılması durumunda tekrar o kişinin görevine iadesi söz konusudur. Az bir kısmı da en son yayınlanan liste ile devlet memurluğundan çıkarılma cezasıyla cezalandırıldılar.

Bununla ilgili geriye kalanlar ilgili de süreç devam ediyor. Hadise sadece FETÖ ile ilgili değil, Türkiye’deki bu devlete millete bu düzene karşı kimin suçu varsa onların hepsine de aynı benzer şekilde aynı hassasiyetle değinilecektir.  Başbakanımızın da beyanatları oldu, öğretmenlerle ilgili, sağlıkçılarla ilgili beyanatları oldu. Terör örgütü maalesef bu ülkede sadece bir tane değil, başka terör örgütleri de var. Onlarla ilgili de yakınlığı olan ve ispatı olanlarla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarda işlemler yapılacaktır. Bu hassasiyet bayramdan sonrada devam edecektir” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından devri gerçekleştirilen hastanenin gezilmesinin ardından program sona erdi.