Van'da 50 bin TL'lik krediye 3 bin başvuru!

Van'da 50 bin TL'lik krediye 3 bin başvuru!
Van’da 2017 yılında küçük esnafa ve KOBİ’lere verilecek 50 bin liralık faizsiz kredi 3 günlük başvuru süresine rekor başvuru…
Başbakan Binali Yıldırım tarafından daha önce açıklanan 50 bin TL’lik faizsiz kredi desteği’nden sonra Türkiye geneli 200 bin üzerinde başvuru alındı. Van’da ise, 2017 yılında küçük esnafa ve KOBİ’lere 50 bin TL’lik fazisiz kredi desteğine Van’da 3 bin kişinin başvuruduğu öğrenildi.

3 BİN KİŞİ BAŞVURUDA BULUNDU

2017 yılında KOBİ’lere ve küçük esnafa verilecek olan 50 bin TL’lik faizsiz kredi desteği Van’da büyük ilgi gördü. 50 bin TL’lik faizsiz krediye Van’da 3 bin civarında kişi başvuruda bulundu.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hükümet tarafından açıklanan küçük esnafa ve KOBİ’lere destek sağlamak amacıyla küçük ve Orta ölçekli işletmeleri ve Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) faizsiz kredi uygulamasından faydalanmak isteyen 3 bin civarındaki Vanlı işletme sahipleri, KOSGEB Van İl Müdürlüğüne müracaat ettiği öğrenildi. Yetkililerden yapılan açıklamada başvuru sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirttiler.

50 BİN TL FAİZSİZ KREDİ ÖDEME ŞEKLİ NASIL OLACAK?

Başbakan Binali Yıldırım, tarafından açıklanan Küçük ve Orta ölçekli işletmelere ve KOBİ’lere 50 bin TL’lik faizsiz kredi imkanına Türkiye genelinde 200 bin kişinin başvurduğu destek imkanına Van’da da yoğun bir talep başvurusunda bulundu. KOSGEB’te güncel kaydı bulunan bütün KOBİ’lerin başvuru yapabilme imkanı sunduğu ve 12 ay ödemesi olmayan 50 bin TL’lik faizsiz kredinin toplamda geri ödemesi 36 ayda yapılacağı bildirildi.

Türkiye genelinde yoğun talep gören faizsiz kredi imkanına başvuru sayısı net olarak Kalkınma Bakanlığı tarafından açıklanacak.