Van'da 3 aylık tatil maratonu başladı!

Van'da 3 aylık tatil maratonu başladı!
Van’da 312 bin öğrenci karnesini aldı. Vali İbrahim Taşyapan, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

Van’da bin 375 okulda 312 bin öğrenci, 2016-2017 eğitim öğretim yılının son gününde karne heyecanı yaşarken, Vali İbrahim Taşyapan da Tuşba ilçesi Ermişler Mahallesi (köyü) Ermişler İlk ve Ortaokulu’na giderek, buradaki öğrencilerin karne dağıtım törenine katıldı ve heyecanlarına ortak oldu.

Eğitim-öğretim yılının sona ermesi ile Tuşba İlçesine bağlı Ermişler İlk-Ortaokulu’nda karne töreni düzenlendi. Burada yapılan karne törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, Tuşba İlçe Kaymakamı Meral Uçar, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Mili Eğitim Müdür Yardımcıları Orhan Bedir, Adem Çiftçi, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Sığınç, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Karne töreninde sınıfları gezerek karnelerini ve hediyelerini verdiği öğrencilere, karne notlarının tek ölçü olamayacağını hatırlatan Vali Taşyapan, önemli olanın düzenli, disiplinli çalışmak olduğunu, her birinin gözlerinde başarılı olacaklarına dair ışığı gördüğünü söyledi. Öğrencilerden, başarılarını lise ve üniversite yıllarında da sürdürmelerini ve ailelerine selamlarını iletmelerini isteyen Vali Taşyapan, kendilerine bundan sonraki yaşamlarında da başarı dileyerek, hayatın farklı alanlarında ailelerine, ülkeye, topluma ve millete faydalı bireyler olacaklarına inandığını ifade etti.

Karne dağıtım töreninin ardından okul öğretmenleriyle de bir toplantı yapan Vali Taşyapan, geleceğimizin teminatı öğrencilerin eğitim öğretim yolculuğundaki emeklerinden dolayı kendilerini tebrik etti.