Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezinin ek binası tanıtıldı

Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezinin ek binası tanıtıldı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezinin ek binasının tanıtımı yapıldı. 

YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ek binasında kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Demir, şehir merkezinde açılan yeni merkezi tanıttılar. Burada bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, açılan ek binanın hizmet vermeye başladığını ifade ederek, özellikle fizik tedavi için vatandaşların üniversiteye gidemediğinden ek binada hizmet vermek istediklerini belirtti. Rektör Battal, “Bizim amacımız vatandaşı mağdur etmemek. Burada şunu net olarak söylemek istiyorum. Burası açıldığından bu yana güzel hizmet sunduğundan dolayı birileri halk arasında ‘hastane kapandı, kapanacak’ gibi yalan ve yanlış bilgiler vermeye çalışıyor. Her geçen gün burada hasta sayımız artıyor. Biz burada hizmet vermeye çalışacağız, böyle bir sorun söz konusu bile değil” dedi.

Hastaların memnun kalarak tedavisini ek binada devam ettirdiğini ifade eden Battal, “Buradaki genel amacımız, halkımıza güzel bir hizmet sunmaktır. Biz bu hizmeti her gün güçlendirerek ve yönetimdeki arkadaşlarımızın denetimleri çerçevesinde daha etkin ve kaliteli olarak sunmaya çalışıyoruz. Bazı hastalarımız özel muayene olmak istiyorlar, onların da kampüse gelmelerine gerek kalmıyor. Burada özel muayenelerini olabiliyorlar. Yine burada radyoloji alanında bulunan bütün çekimler yapılabiliyor. Tabi ki belli vakalarda hastalarımızı kampüse sevk ediyoruz. Burada araçlarımız mevcut, bu konuda hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır” diye konuştu.

YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Demir ise, şimdiye kadar 3 basamakta halka hizmet verdiklerini söyledi. Demir, “Eksiklerimiz yok mu, evet var. Bu sadece bizim hastanemize has değil, bütün hastanelere has bir sıkıntıdır. Önemli olan bu sıkıntıları ve eksikleri hızlı bir şekilde kapatmaya çalışmaktır. Rektör hocanın desteği ile bu sıkıntılar giderildi. Şimdi 24 poliklinik ile hizmet veriyoruz. Bu da ileride 30 polikliniği bulacak. Şu anda bay bayan olarak rehabilitasyon fizik tedavi merkezi binamızda, ayrıca güzellik merkezi binamızda aynı şekilde mevcut. Biyokimya, hematoloji ve diğer laboratuvar hizmetleri burada vermeye başladık. Hizmetlerimizi poliklinik bazında öğretim üyeleri ile yürüteceğiz. Toplamda burada 60 personel ile hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu.
Tanıtım programı, hastanenin gezilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.