Van Valisi'nden Van Merkezle ilgili önemli uyarı

Van Valisi'nden Van Merkezle ilgili önemli uyarı
Van'da vaka sayısı 326'ya çıktı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez bugün son durumla ilgili açıklamalar yaparak önemli uyarılarında bulundu.

İpekyolu İlçesinin Ortanca Mahallesindeki taziyeye katılanlara yönelik sağlık ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrası koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkanların sayısı 43 oldu.

Ortanca Mahallesinde 6 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası mahalle karantinaya alınmış sağlık ekiplerinin yaptığı çalışmalarda vaka sayısı 15’e yükselmişti. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen Eraygen ailesi tarafından da Ortanca Mahallesine taziye kurulmuştu.

Eraygen ailesi mensupları ve taziye kurulmasına izin veren muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış, muhtar Yönten görevden uzaklaştırılmıştı. 

Bunun üzerine Ortanca mahallesindeki taziyeye katılanların ikamet ettiği Gövelek, Arıtoprak ve Karakoç mahallelerinde de karantina uygulanmaya başlandı.

Taziye sonrası bölgeye yoğunlaşan sağlık ekipleri, taziyeye katılanlarla ilgili sağlık taraması yaptı. 

İPEKYOLU ORTANCA MAHALLESİ'NDE VAKA SAYISI 43 OLDU
Sağlık ekiplerinin yaptığı çalışmalarda Tekirdağ’dan gelen, Bostaniçi, Yenimahalle ve Ortanca mahallesinde ikamet eden ve taziyeyi kuran Eraygen ailesinden 23 kişide, Arıtoprak, Bostaniçi ve Ortanca mahallesinde ikamet eden Eralan ailesinden 7 kişide, İskele ve Ortanca mahallesinde ikamet eden Acar ailesinden 9 kişide, Ortanca mahallesinde ikamet eden Erçağlar ailesinden 1 kişide, Gürpınar İlçesi Umut mahallesinde ikamet eden Sönmez ailesinden 1 kişide, Bostaniçi mahallesinde ikamet eden Gökçek ailesinden 1 kişide ve Antalya’dan gelen Erdeğer ailesinden 1 kişide olmak üzere toplam 43 kişide koronavirüs tespit edildi.

Testi pozitif çıkan hastaların tadavisi sürerken, ekipler taziyeye katılanların tespiti için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

VALİ BİLMEZ'DEN EVDE KALIN ÇAĞRISI
Vali  Mehmet Emin Bilmez, il merkezinde koronavirüs vaka sayısında tedbirsiz ve sorumsuzca davranan bazı hemşehrilerimizden dolayı bulaş riskinde artış olduğunu belirterek, “Selimbey, Cevdetpaşa, Yalımerez mahallesindeki vakalar ile Ortanca mahallesindeki taziye sonrası ortaya çıkan vakalarla il merkezinde koronaviras pozitif vaka sayısı çok ciddi bir artış gösterdi. Bundan dolayı il merkezinde risk şu anda çok büyük. Çünkü Ortanca mahallesindeki taziyeye katılanların sayısı çok fazla. Ayrıca bunların içinde kamu kurumunda çalışanlar ve Van merkezde oturanlar da bulunuyor. Bu kişilerin çok kişiyle temas kurduğunu değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalı, çıkmak zorunda kalanlar da mutlaka maske takmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli. Çünkü  Van merkezde risk  bugünlerde her  zamankinden daha fazla. Tedbirleri elden bırakmamalıyız” dedi.