Van Urartu Müzesi’nin yılsonu hedefi: 30 bin ziyaretçi

Van Urartu Müzesi’nin yılsonu hedefi: 30 bin ziyaretçi
Van Urartu Müzesi Müdürü Erol Uslu, yılsonu hedeflerinin 30 bin ziyaretçi olduğunu söyledi.

27 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilen açılışla kapılarını ziyarete açan  Urartu Müzesi’ne yönelik ilgi giderek artıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra çevre illerden de öğrencilerin ziyaret ettiği müzeyi şimdiye kadar 28 bin kişi ziyaret etti.

HEDEF 30 BİN

Açılışından bu yana gerçekleşen ziyaretlerle ilgili olarak bilgi veren Müze Müdürü Erol Uslu, yılsonuna kadar 30 bin ziyaretçi hedeflediklerini söyledi.

Şimdiye kadar müzeye 28 bin ziyaret gerçekleştiğini ifade eden Uslu, bunlardan 21 bininin ücretsiz ziyaretlerden oluştuğunu kaydetti.

HEM MÜZE HEM OKUL

 Urartu Müzesi hem iç düzeni hem de bir süre önce yapılan protokolle öğrencilere sağlanan ücretsiz ziyaret olanağı nedeniyle adeta bir okul görüntüsü de veriyor.

Sadece ’daki öğrencileri değil çevre illerden gelecek öğrencilerin de müzenin imkânlarından ücretsiz yararlandığını belirten Uslu, bu konuda da şu bilgileri verdi: 

“Öğrencilerin ücretsiz ziyaretleri tüm ili kapsadığı gibi diğer illeri de kapsamaktadır. Son günlerde hafta sonları Muş ilinden de öğrenciler geliyor. Her hafta Arkeoloji ve Resim Bölümü öğrencileri müzede yer alan 50 kişilik dersliklerde ders yapıyorlar. Dersten sonra da öğrendikleri dersleri teşhirde yer alan eserler üstünde görerek öğrendiklerini pekiştiriyorlar. Resim bölümü öğrencilerinin yaptığı yağlı boya eserleri, çalışmalar bittikten sonra müzede geçici sergi salonunda ziyarete açılacaktır.”

YABANCI TURİST İLGİSİ

 Urartu Müzesi, yer alan Urartu dönemi eserleri açısından yabancı turistlerin ilgi duyacağı bir müze konumunda. 

Müze Müdürü Uslu, yabancı turist ilgisini müzeye çekmek için etkileyici bir tanıtıma ihtiyaç olduğunu, bunun da 2020 yılı içinde düzenlenecek uluslararası sempozyum ve konferans gibi etkinliklerle karşılanabileceğini ifade etti.  

MÜZE ETKİNLİKLERİ

Müzede ayrıca etkinlikler de düzenleniyor. 

Etkinliklerin bundan sonra da planlandığı gibi süreceğini belirten Uslu, “3 aylık süre zarfında 3 adet büyük etkinlik yapıldı. Bir Zamanlar Selçuklu Sergisi 1 hafta sürdü. Sanatın ve Kültürün Kardeşliği adı altında müzede şiir ve müzik dinletisi yapıldı. Bir de Şairlerimiz ve Öğrencilerimiz  Müzesi’nde Buluşuyor etkinliği gerçekleştirildi” diye kaydetti.   Özel

Prestij Haber: Adil HARMANCI