Van Urartu Müzesi’nde tanıtım atağı

Van Urartu Müzesi’nde tanıtım atağı
Kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Van Urartu Müzesi’nin içerde ve dışarıda daha iyi tanıtılması için müzede kentteki paydaşlarla info çalışması gerçekleştirildi. Müzeye davet edilen turizmciler, sergi salonlarını gezerek müzeyi yerinde inceleme imkânı buldu.

2011 yılında meydana gelen depremde tarihi Van Müzesi binası kullanılamaz hale gelince, 2012 yılında, Van Kalesi yanında, Van Urartu Müzesi adı altında yeni bir binanın temeli atıldı. Binanın tüm eksikleri giderildikten sonra da, protokol katılımıyla resmi açılışı geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirildi. Sayılı müzelerden biri olduğu belirtilen Van Urartu Müzesi için şimdi en önemli konu tanıtım. Müzenin tanıtımı için de kollar sıvandı.

 

AĞUSTOS’TA AÇILDI

Müze, yaklaşık 7 yıl süren inşaat, iç düzen ve eser tanzim işlemleri ardından, 27 Ağustos 2019 tarihinde ziyarete açılabildi.
Dünyanın en büyük Urartu müzesi olarak kabul edilen Van Urartu Müzesinin, hem modern dizaynı, hem de içinde yer alan farklı medeniyetlere ve 3 bin yılı kapsayan farklı dönemlere ait eserlerle özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmesi bekleniyor.

 

TANITIM GEREKİYOR

Yıllardır Avrupa, Amerika ve diğer yabancı ülkelerden turistlerin çok az sayıda geldiği Van için, Van Urartu Müzesi bir fırsat olarak değerlendiriliyor.
Müze yetkilileri ve kentteki turizmciler, bunun için de müzenin iyi bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu ifade ederek, basının rolüne dikkat çekiyor.

 

İLK TANITIM ATAĞI

Van Urartu Müzesi’nin tanıtımı ve paydaşlarca izlenecek yol ile ilgili ilk adım da atıldı.
Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz gün Van’daki tüm tur operatörleri, acente yetkilileri ve kokartlı rehberler müzeye davet edildi.
Davetli turizmciler, gerçekleştirilen info ile müzenin 23 holünü gezme ve inceleme imkânı buldu. 
Müze yetkilileri, müze düzeni, sergi ve diğer tüm ayrıntılarla ilgili olarak gerekli bilgilendirmede bulundu.

 

MÜZENİN REZERVASYON SORUNU

Müzedeki info çalışması sırasında yetkililerin, tanıtım konusunda turizmcilerden birlikte hareket etmeyi ve ortak bir dil kullanmayı önerdiği öğrenildi.
Müze yetkililerinin, tur düzenleyenlerin rezervasyonlarına şimdiye kadar müzeyi almadıklarını da hatırlatarak, bundan sonra rezervasyonlara müzenin de öncelikli olarak dâhil edilmesi ve bu yönlü bir tanıtımın başlatılması talebinde bulundukları belirtildi.


Yetkililer, bu yönlü çalışmaların daha da genişletileceğini ifade etti. 


Prestij Haber: Adil HARMANCI