Van TSO’da sertifika töreni

Van TSO’da sertifika töreni
Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimleri sona erdi. 4 program halinde gerçekleştirilen eğitimlere 120 kişi katılırken, yapılan törenle sertifikalar kursiyerlere dağıtıldı. 

Programa Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Eren,  DAKA Program Yönetim Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas ve kursiyerler katıldı. 

Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Eren, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı İşbirliği ile hazırlanan Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimleri Doğu Anadolu Kalkınma Programı ile ortak yürüttüklerini belirterek “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimlerimiz 4 kurs halinde 120 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Amacımız Van’da fon sağlayıcı kurumlara Proje Hazırlama Kapasitesi oluşturmaktır. Bu konuda gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimize katkı veren tüm kurumlara teşekkür ederiz. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2005 yılında başlayan Proje Yürütme, Yazma ve Paydaş olma serüvenimiz geçen zaman içinde oldukça başarılı bir şekilde devam etti. Uluslar arası ortaklıkların yanı sıra, gerçekleştirdiğimiz projelerde ülke, kent ve üye çıkarlarımızı düşündük. Odamıza kayıtlı üyelerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz eğitimler, tarladaki çalışan köylülere yönelik projelerimiz, okuldaki öğrenci, alanda çalışan gazeteciler, zabıtalar, polisler, ev hanımları hepsi bizim projelerimizde yer alan kesimler oldu. Türkiye’de en çok proje hazırlayan Ticaret ve Sanayi Odalarından biriyiz. Aynı zaman da Van ili de AB fonlarından en çok faydalanan iller arasında yer almaktadır. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak kazandığımız bu deneyimimizi ortaklıklar ile güçlendirmek istiyoruz. Dolayısı ile kentte proje hazırlama kapasitesinin artmış olması hepimizin yararına olacaktır. Daha fazla proje, daha fazla kaynak, daha fazla faydalanan kişi demektir. Bu nedenle fikrin projeye dönmesi, uygulanması için bu konuları bilen deneyimli insanlara ihtiyaç var. Düzenlediğimiz eğitimlerimize katılan kişilerin fikirlerini projeye dönüştürmesi, uygulaması en büyük dileğimiz. Özellikle uluslar arası fonların kullanımı konusunda yaşanan eksikliğin bu vesileyle az da olsa giderilmesini temenni ediyoruz.” Dedi.

DAKA Program Yönetim Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay ise Van Ticaret ve Sanayi Odası gibi bir ortakla her zaman güzel çalışmalar yürüttüklerini belirterek “Bugün burada Türkiye’de en çok Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Düzenlenen bir Ticaret ve Sanayi Odası’nda bulunuyorsunuz. Bu kentimiz için önemli bir şanstır. Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ile sadece proje hazırlamakla kalmayacaksınız. Buradan edindiğiniz bilgi ve tecrübelerle hayatta ve yaptığımız işlerde de faydalanacaksınız. Bu bile başlı başına çok önemli katkılar sunmaktadır. Katılımcı herkese hayatta başarılar dilerim” ifadesini kullandı. 

Programda Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Eren, DAKA Program Yönetim Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay ve KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas katılımcılara sertifikalarını takdim etti ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.