Van Peynirciler Çarşısı yakında açılıyor

Van Peynirciler Çarşısı yakında açılıyor
Van İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda belediyenin faaliyetlerini anlatan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ülker Cem Kaplan, yapımı tamamlanan Van Peynirciler Çarşısı’nın yakında açılacağını söyledi.

 Toplantıya, Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven, Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinden temsilcilerin yanı sıra, kamu yatırımı bulunan diğer kurumların müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. 

VAN’IN VAR OLAN PROJELERİ

Toplantının açılışında açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Emin Bilmez, yatırımcı kurumlar ve 14 belediyenin tarım, inşaat, enerji, ulaştırma, turizm, eğitim, sağlık ve farklı sektörlerden toplam 973 projesinin bulunduğunu söyledi.

Vali Bilmez,  yatırım değeri toplam 4.2 milyar TL olan bu projelerden 474‘ünün devam ettiğini, 112 projenin ihale aşamasında olduğunu, 303 projenin tamamlandığını, 84 projenin ise başlamadığını ifade etti. 

Yatırımcı kurumlara ve belediyelere yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür eden Vali Bilmez, “Biten tesislerin kentimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2019 yılı bütçe programları belli olduktan sonra, mevcut yatırımlarımızla birlikte yeni projelerimizi de bir an önce hayata geçirmeye çalışacağız. Daha önce Van’da 4 yıl geçmişim var. Van’ı biliyorum. Yapısını, sokağını bilirim. Deprem sonrası Van çok ciddi anlamda değişmiş, adeta yenilenmiş. Bu koordinasyon toplantısının ve kentimize yapılacak yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PEYNİRCİLER ÇARŞISI AÇILIYOR

Vali Bilmez’in kısa değerlendirmesi ardından kurum yetkilileri var olan projeler ve yürütülen çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesi adına sunum yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ülker Cem Kaplan, biten ve devam eden projelerle ilgili bilgi verdi. 

Toplam 172 projenin olduğunu anlatan Kaplan, “Bu projelerin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 93. Büyükşehir Belediyesi olarak iyi bir durumdayız, diğer belediyelere oranla.” dedi.

Biten projelere örnek veren Kaplan, “Tarihi Peynirciler Çarşısı tamamlandı, yüzde 97 idi, yüzde yüz tamamlandı. Tarihi dokusu aynen duruyor, hem içte, hem dışta. Sayın valimizin ve il protokolünün katılımıyla yakında açılacaktır.” diye konuştu.

VAN’IN GÜZELLİKLERİNİ ORTAYA ÇIKARALIM 

Belediyenin sunumu ardından diğer kurum temsilcileri de yaptıkları sunumlarda var olan projeler, biten ve devam eden projeler ile 2019 yılına ilişkin planlamalar hakkında genel bilgiler verdi.

Bazı kurumlar da koordinasyonu ilgilendiren sunumlarının olmadığını belirterek, sunum yapmadı.

DSİ yetkilisinin sunumu sırasında kısa bir değerlendirme yapan Vali Bilmez, kerhizler konusunun Van’ın eskiden beri tartışılan bir sorunu olduğunu belirterek, “Enerjimizi, kentin güzelliklerini ortaya çıkarmada kullanalım. Hem siyasi enerjimizi, hem ekonomik enerjimizi, hem sosyal enerjimizi kentin güzelliklerini ortaya çıkarmakta, var olan enerjimizi ekonomiye kazandırmakta kullanalım.” diye konuştu.  

Toplantı, soru-cevap bölümü ile son buldu.

prestijgazetesi: M. Selim KURT