Van Memur-Sen'den Halep'e yardım

Van Memur-Sen'den Halep'e yardım
VAN Mumur-Sen tarafından Suriye'nin Halep kenti için yardım kampanyası başlatıldı. Memur-Sen Van Şubesi tarafından hazırlanan 5 TIR un, yapılan basın açıklamasının ardından bölgeye gönderildi.
Halep'te mağduriyet yaşayan halkın acısını dindirmek, bu sıkıntılı ortamda yaşamlarını idame etmelerini sağlamak ve yalnız olmadıklarını göstermek için Van Memur-Sen tarafından yardım kampanyası başylatıldı. Un yüklü 5 TIR mağduriyet yaşayan Halepliler için bölgeye gönderilirken, Van Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Osman Ayşin, son zamanlarda özellikle de müslüman coğrafyasında insanlık kavramının alabildiğine yerlerde süründüğünü söyledi. Ayşin, "Hemen hemen bütün insani değerlerin tahrip edildiği bu çağda, sözel güzellemeler önemini kaybetmiş; daha düne kadar medeniyetlerin beşiği olmuş, başkentlik yapmış, insanların tüm farklılıklarına rağmen bir arada yaşadığı bölgeler açık can pazarı haline getirilmiştir. Acı ve zulümlere, batılıların ve emperyalist güçlerin duyarsızlığına Bosna'da, Çeçenistan'da, Afganistan'da, Irak'ta şahit olmuştuk. Bugün de Halep'te olduğu gibi, hep Müslümanların meskeni olan coğrafyalarda yaşanmaktadır. Sömürgeci devletler kendi rahatları için birçok ülkeyi işgal etmiş, insanlar kitlesel işkencelere, ölümlere, sürgünlere maruz bırakılmış, milyonlarca çocuk yetim ve öksüz kalmıştır. Şehirler yaşanamayacak ölçüde yıkılıp tahrip edilmekte, milyonlarca insan ölmekte, milyonlarcası sakat kalmakta, bir o kadarı da mülteci ve sığınmacı konumuna düşerek, kimisi açık denizlerde bir damla hayat arayışına girerken, kimisi de tel örgülerin arkasında soğuk yüzlerden merhamet dilenmektedir.

İşte tam da burada Memur-Sen, duyarlı insanların, Kabile fark etmeksizin bir araya gelerek, hiç bir insanın rengine, ırkına, şekline bakmaksızın, herkesin hakkını hukukunu korumak için mücadele etmektedir. Kimden gelirse gelsin, haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmeye, dün olduğu gibi, bugün de, yarın da hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz,"dedi.

Yardım programına Diyanet-Sen Başkanı Nurullah Arvas, Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Uyar, Bem Bir-Sen Şube Başkanı Harun Altın ve Memur-Sen'e bağlı diğer federasyonlardan Sağlık-Sen, Büro Memur-Sen, Bayındır Memur-Sen, Ulaştırma Memur-Sen, Birlik Haber-Sen, Enerji Bir-Sen, Kültür Memur-Sen, Toç Bir-Sen temsilcileri ve üyeleri katıldı.