Van Gönüllüleri: Yeşil alan istiyoruz!

Van Gönüllüleri: Yeşil alan istiyoruz!
Sosyal medya ve çay sohbetlerinde Vanlıların bir araya getiren Van gönüllüleri, TOKİ’nin satışını durdurduğu Van eski devlet hastanesi yerinin yeşil alan olmasını istiyor.

 Satışı durdurulan arsa için şimdi ise “yeşil alan istiyoruz” çağrısı yaptı. Vanlılar yeşil alan çağrısını yüksek sesle dile getiriyor.

Toplu Konut idaresi (TOKİ) 11 Ocak tarihinde 29 ilde 161 arsayı satışa sundu. Bu arsalardan bir tanesi Van eski devlet hastanesi yeri olarak bilinen Van İpekyolu Tepebaşı 27 Ada 13 Parsel arsasıydı. TOKİ’nin arsayı satışa çıkarmasıyla birlikte Van’daki gönüllüler, arsa satışının durdurulması için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. #VanaSahipÇık hashtagi arsanın satışının durdurulmasını isteyen Vanlılar ve Van gönüllüleri, sosyal medya yetkililer çağrıda bulundu. Sosyal medyanın yanı sıra Van Gölü Aktivistleri “Salı Günü Van İçin Çay Vakti” etkinliğiyle satışın durdurulması için Vanlıları bir araya getirdi. Yapılan çalışmalar kapsamında önceki gün TOKİ, Van’da satışı koyduğu arsanın satışını iptal etti. Van gönüllüleri satışın durdurulmasının ardından şimdi de arsanın yeşil alan olması için kolları sıvadı. Dün akşam çay sohbetinde bir araya gelen gönüllüler çağrısını yineledi.

ORTAK KARAR: YEŞİL ALAN

“Salı Günü Van İçin Çay Vakti” etkinliği kapsamında, Van Otelciler Derneği (VANODER) Başkan Reşat Yeşilağaç’ın ev sahipliğinde bir araya gelen Vanlıların, satışı durdurulan arsa için yeşil alan çağrısı yaptı. Ak Parti Van Eski İl Başkanı Zahir Soğanda, Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, VANODER Başkanı Reşat Yeşilağaç, Van Gölü Aktivistleri, Vanlı gönüllüler ve basın mensuplarının katılımıyla bir araya gelen gönüllüler ortak karar aldı. Gönüllülerin ortak kararı yeşil alan oldu.

GÖNÜLLÜLER: TEŞEKKÜR EDERİZ

Gerçekleştirilen toplantıda taleplerini dile getiren gönüllüler, “TOKİ tarafından satışa sunulan Eski Devlet Hastanesi yerinin satışının durdurulması önemliydi. Bu konuda satışın durdurulmasında emeği olan tüm Vanlılar, Van gönüllüleri, siyasetçilere teşekkür ederiz. Satışın durdurulması öncelikli hedeflerimizden bir tanesiydi. Bu konuda emeği oloan herkese bir kez daha teşekkür ederiz.” Dedi.

KAMUOYUNA “YEŞİL ALAN” ÇAĞRISI YAPILDI

Alanın yeşil alan olması kararı üzerinde fikir birliği yapıldığına değinen gönüllüler şu ifadeleri kullandı: “Daha önce yaptığımız çay toplantısında alanın satılmaması gerektiği üzerinde karar almıştık. Son aldığımı haberde satışın durdurulduğu haberini aldık. Bu haber hepimizi çok mutlu etti. Ancak satışı durdurulan alanın, bir kuruma devredilerek toplum yararına bir alan olarak tahsis edilmesini istiyoruz. Bu akşamda yaptığımız çay toplantısında aldığımız karar alanın yeşil alan olması üzerinedir. Tüm katılımcıların yeşil alan kararını tüm Van kamuoyuna bildirmek isteriz. Kararın arkasında olduğumuzu belirtir, tüm Van halkının kararımıza destek vermesini talep ediyoruz.”

SATIŞIN DURDURULDUĞUNU TÜRKMENOĞLU DUYURMUŞTU

Satışa sunulan arsanın satış iptalini Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Tükmenoğlu duyurmuştu. Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Türkmenoğlu müjdeli haberi şöyle vermişti: “Van İpekyolu Tepebaşı 27 Ada 13 Parsel (Eski Devlet Hastanesi) yeri girişimlerimiz sonucunda satışı geri çekilmiştir.”

İŞTE O YAZI

Satışın durdurulmasıyla ilgili Emlak Yönetimi Hizmetleri’nden yaz gönderildi. İşte gönderilen yazıda satışın durdurulmasıyla ilgili yer alan bilgiler: “İlgilimiz yazımız ile 10.09.2017 tarihli sözleşme çerçevesinde idaremize ait arazilerin satışının 29.01.2019 Salı günü saat 13.30’da ilgili yazı ekinde yer alan ‘Satış Şartnamesi’ esaslarına göre Açık Teklif Alma (Açık Artırma) yöntemiyle satışa sunulacağı tarafınıza bildirilmiştir. İdaremizce yapılan değerlendirmede satışa sunulacak taşınmazlardan Van ili İpekyolu ilçesi, Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan 27 ada13 parsel nolu taşınmazın satışından çekilmesi uygun görülmüştür.”

YENİ DOĞU GAZETESİ