Van Gölü yürüyüşünde 6. etap yapılacak

Van Gölü yürüyüşünde 6. etap yapılacak
“Van Gölü için Kadınlar Öncülüğünde Yürüyoruz” projesi kapsamında Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi kadınlar öncülüğünde başlatılan yürüyüşün 6’ncı etabı gerçekleştirilecek. Nemrut dağında çevre temizliği yapan aktivistler, herkesi 6. etaba katılmaya davet etti.

Kamuoyunda duyarlılık oluşturmak amacıyla Van Gölü Koruma Eylem Planı kapsamında Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi kadın aktivistler öncülüğünde  “Van Gölü için Kadınlar Öncülüğünde Yürüyoruz” sloganıyla 8 Mayıs günü Edremit’te Van Gölü çevresi olan 430 kilometreyi kapsayan bir yürüyüş başlatılmıştı. Yürüyüş etap etap devam ediyor. Aktivistler, yürüdükleri güzergahta zaman zaman çevre temizliği de yapıyor. Kamuoyunun dikkatini Van Gölü'ne çekmeye çalışan aktivistlerin yürüyüşü 15 etapta tamamlanacak. Şuana kadar yürüyüşte etapların 3'te biri tamamlandı. Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, “Van Gölü, havza ve çevre konusunda duyarlı herkesi ‘Van Gölü için Kadınlar Öncülüğünde Yürüyoruz’ programımızın 6. etabına davet ediyoruz” dedi. 


15 ETAP ŞEKLİNDE PLANLANDI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın da ilk gün yer aldığı, organizatörlüğünü ise Best Van Tur CEO’su İrem Bayram’ın yaptığı yürüyüş 15 etap şeklinde planlandı.
Aktivistler şimdiye kadar Bitlis’in Ahlat ilçesine kadar yürüyerek 5 etabı tamamladı.

6. ETAP 8 HAZİRAN’DA

Yürüyüş 8 Haziran günü (yarın) 6. etapla devam edecek.
Ahlat’a bağlı Kıyıdüzü köyünde sabah saat 08.00’de bir araya gelecek olan kadın ve erkek aktivistler, yürüyüşü, getirdikleri noktadan devam ettirecek. 
6. Etap sponsorluğunu ise İstanbul Ahlat Dernek Başkanı Adnan Ayber’in üstlendiği belirtildi.

AKTİVİSTLERDEN ÇAĞRI

Yürüyüş gerçekleştiren aktivistler aynı zamanda uğradıkları bölgelerde sahil temizliği de yapıyor. 
Aktivistler, Dünya Çevre Günü’ne denk geldiği için Van Gölü kıyısında bulunan Nemrut dağında da önceki gün çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi.
Etkinlikte yer alan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, “Van Gölü, havza ve çevre konusunda duyarlı herkesi ‘Van Gölü için Kadınlar Öncülüğünde Yürüyoruz’ programımızın 6. etabına davet ediyoruz” dedi.