Van Gölü için önemli adım

Van Gölü için önemli adım
AK Parti Eski Van Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’a, Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’nın son halini sunarak, görüş alışverişinde bulundu.

AK Parti Eski Van Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’a, Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’nın son halini sunarak, görüş alışverişinde bulundu. Görüşmeye ilişkin bilgi paylaşan Orhan; “Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Çevre Bakanlığımız ile başlayan Vangölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’nın son halini kendilerine arz ettik. Bizzat katılımlarıyla start verilecektir. Vangölü ve çevre hassasiyetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Kentte, Van Gölü için koruma eylem planı çıkması talep edilirken, konu ile ilgili taslağın hazırlanmış olması önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Van Gölü'ne ilişkin daha önce yine Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan'ın girişimleriyle Ankara'da çeşitli toplantılar yapılmıştı.

Bir süre önce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan başkanlığında yapılan toplantıya, bakanlık bürokratları başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş bürokratları, Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Büyükleşir Belediyesi, VASKİ, Vangölü Aktivistleri Derneği, Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Van Gölüne kıyısı olan ilçe belediyesi yetkilileri katılmıştı.

Toplantıda; Van Gölü Çevre Koruma Kanunu Taslağı, Van Gölü havzasının özel çevre koruma bölgesi ilan edilmesi, turizm bölgesinin alt yapısının kurulması, Van Gölü dip taraması, Van Gölü çevresinde hayvansal atıklara yönelik düzenlemelerin yapılması, hayvansal atıkların değerlendirilmesi, Van Gölü’nde gemi ulaşımı/taşımacılığı, atıksu arıtma tesislerinin planlanması ve yatırımları, sıfır atık yönetimine ilişkin belediye uygulamaları, orgamize sanayi bölgeleri ve münferit sanayi yönetimlerin çevre planları, eğitim çalışmaları, katı atık düzenli depolama sahalarının planlanması ve yatırımları ile denetim ve izleme konu başlıkları konuşulmuştu.

Van Gölü'nün korunmasına yönelik olarak gerçekleştirilen kapsamlı toplantı, çevreci dernekler tarafından da önemli bir adım olarak yorumlanmıştı.

“TASLAĞA SON ŞEKLİ VERİLDİ”

Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan'ın öncülük ettiği toplantıların ardından Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı hazırlandı. Orhan da, söz konusu programı, ziyaret ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a sundu. Ardından kısa bir bilgi paylaşan Orhan; “Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Çevre Bakanlığımız ile başlayan Vangölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’nın son halini kendilerine arz ettik. Bizzat katılımlarıyla start verilecektir. Vangölü ve çevre hassasiyetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Orhan'ın bu paylaşımı ilgiyle takip edilirken, Van Gölü ile ilgili aktiviteler gerçekleştiren Vangölü Aktivistleri Derneği de, heyecan duyulduğunu paylaştı. Derneğin Başkanı Erdoğan Özel, yaptığı paylaşımda, Erdoğan ve Orhan'a, duyarlılıkların ötürü teşekkür etti.

Prestij Haber: Umut TARHAN