Van Defterdarlık binası bakın nereye yapılacak!

Van Defterdarlık binası bakın nereye yapılacak!
Van Defterdarlığı 500 gün sonra yeni hizmet binasına kavuşuyor. Şehirlerarası otogarın yanında bulunan alan üzerine yapılacak defterdarlık hizmet binası inşaatına yakında başlanacak.

- Vatandaşların ve personellerin Defterdarlık hizmet binası  çilesi son buluyor. Tepebaşı (Vali Mithatbey)  Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait bin 778 m2 arsa üzerinde bulunan depremde ağır hasar görmesi üzerine yıkılan üzün süre çok zor koşullarda barakalarda hizmet veren daha sonra İskele Caddesi üzerinde kiralanan bir binada uygun olmayan şartlarda hizmet veren defterdarlık için yeni hizmet binası yapılıyor.

FİRMAYLA SÖZLEŞME 8 MAYIS'TA İMZALANDI

Toplu Konut İdaresi tarafından (TOKİ) yapılacak olan Van Defterdarlığı yeni hizmet binası yapımı 2017 yılı yatırım programına alınarak inşaatı başlıyor.  Uzun zamandır yapımı planlanan ancak bir türlü gerçekleşemeyen defterdarlık hizmet binası yapım işinin 28 Mart tarihinde ihalesi gerçekleştirilmiş yüklenici firmayla sözleşme 8 Mayıs'ta imzalanmıştır. Önümüzdeki günlerde törenle temeli atılacak olan defterdarlık binasının  500 gün içinde hizmete açılması hedefleniyor.

7 KATLI 14 BİN 528 M2 KAPALI ALANA SAHİP OLACAK

Tuşba İlçesi, Akköprü Mahallesinde bulunan 10 bin m2 yüzölçümlü alan üzerine yapılacak olan Defterdarlık hizmet binası üzerinde tek girişli, gider ve gelir ayrımlı iki blok, bodrum (otopark) + zemin kat dahil her blok 7 katlı ve her katın bin m2' nin üzerinde olacağı toplam  14 bin 528 m2 kapalı alanı, çevre düzeni, ihata duvarı ve kapalı devre güvenlik sistemli yeni hizmet binası yapılacak.  Şehirlerarası otogar yanında bulunan alan üzerine inşa edilecek modern imkânlara sahip Defterdarlık hizmet binasında Vergi Dairesi, Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü, Muhasebe Müdürlüğü, Hazine Avukatlığı,  Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü, Personel Müdürlüğü birimleri yer alacak.  Defterdarlık yeni hizmet binasında çağdaş koşullarda daha kaliteli vatandaş odaklı hizmet vermeye başlayacak. Yeni hizmet binasının hizmete girmesiyle birlikte mükellefler, iş ve işlemleri olan vatandaşlar, hizmet alımında fiziki yetersizlikten bugüne kadar yaşadıklar sorun ve sıkıntılar son bulacak.  

KONVANSİYONEL KALIP SİSTEMİYLE İNŞA EDİLECEK

2018 yılının sonlarına doğru tamamlanarak hizmete girmesi öngörülen Van Defterdarlığı hizmet binası ve lojmanları altyapı ve çevre düzenleme inşaatı konvansiyonel kalıp sistemiyle inşa edilecek. Edindiğimiz bilgilere göre, sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde yüklenici firmanın işe başlaması gerekiyor.  

"SIKINTI YAŞAYAN TEK KURUM DEFTERDARLIKTI"

Defterdarlık yeni hizmet bina yapım işinin ihale edilerek sözleşmesinin imzalanmasının kesinlik kazanması üzerine açıklama yapan Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMM) Başkanı İbrahim Şahin gelinen aşamadan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:" 2011 depreminde binası hasar görerek yıkılan resmi kurumlardan biri deftarlıktı.  Ancak geçen süre içinde kamu kurumları içerisinde büyük sıkıntı yaşayan tek kurum defterdarlıktı.  Bir süre barakalarda hizmet veren defterdarlık için bina kiralandı. Bu binada çok yetersiz olunca işlemler istenilen şekilde yürümüyordu.  Yıkılan binada Van'a zaten yakışmıyordu. Yıkılan ve kiralanan binalarda vatandaşlarımız tam hizmet alamıyordu. Şimdi yeni modern imkanlara sahip yapılacak hizmet binası umuyoruz ki Van'a yakışır ihtiyaçları karşılayacak mimariye sahip bir şekilde inşaat edilir."

Defterdarlığın yeni hizmet binasına kavuşması serbest muhasebeci, mali müşavirler ve vatandaşlar arasında memnuniyet yarattı.

HABER: BURHAN ERGİN
KAYNAK: VANSESİ GAZETESİ