Van'daki seyahat yasağı bugün kaldırılacak mı? Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek

Van'daki seyahat yasağı bugün kaldırılacak mı? Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek
Bugün Cumhurbaşkan Başkanlığı'nda yapılacak Kabine Toplantısı'nda bazı illerdeki seyahat yasağının kaldırılmasının planlandığı öğrenildi. Bu anlamda Van'ın seyahat yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı merak ediliyor. 

 31 ilde uygulanan seyahat yasağı ve sokağa çıkma yasakları geçen hafta 7 ilde yasakların sona erdirilmesiyle 24 ile düşürülmüştü. Bugün yapılacak Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda vaka durumları düşük olan bazı illerde yasağın kaldırılması hedefleniyor. 

VAN'DA SEYAHAT YASAĞI KALDIRILIR MI?

Seyahat yasağının hangi illerde kaldırılacağının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapacağı sunum sonrası belirlenecek. Bu anlamda Van'da son günlerde artan vaka sayısı ve bulaş riskinin artmış olması nedeniyle seyahat kısıtlandırılmasının kaldırılmayacağı belirtiliyor. Özellikle Ortanca Mahallesi'de kurulan kaçak taziye sonra Van'daki vaka sayısı dün açıklanan verilere göre 380 civarına çıkmış durumda. 

Geçen hafta Bilim Kurulu Toplantısı'nda "2 ilimizde vaka sayıları düşük ama bulaş riski var. O bölgenin şartlarından dolayı yasağı kaldırmadık." diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Doğu Anadolu'daki illeri kasdetmişti. 

19 MAYIS'TA 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Van'da seyahat kısıtlamasının kaldırılmaması durumunda 19 Mayıs'ın Salı gününe denk gelmesiyle Cumartesi'den başlayıp Salı'ya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi bugün karara bağlanacak. Hükümetin Mayıs sonuna kadar korona virüsü tamamen kontrol altına almayı hedeflediği ve tedbirlerin Ramazan Bayramı'nda da devam edeceği belirtiliyor.