Van'daki korona virüs vakalarının son durumu ne? İyileşen vaka sayısı belli oldu

Van'daki korona virüs vakalarının son durumu ne? İyileşen vaka sayısı belli oldu
Edremit yolunda Van'a giriş çıkışları yerinde inceleyen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez amaçlarının Van'daki insan hareketliliğini en aza indirmek olduğunu söyleyerek, Van'da görülen vakalarla ilgili açıklamalar yaptı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ile Edremit İlçesi'ndeki Van'a girişlerdeki yapılan kontrolleri yerinde denetledi. Burada açıklamalar yapan Van Valisi Van'daki korona virüs vakalarıyla ilgili son durumu açıkladı. 

VAN'DA 2 VEFAT 2 İYİLEŞEN HASTA VAR

Van'da 20 civarında vaka olduğunu söyleyen Vali, bu vakalardan 2'sinin vefat ettiğini 2'sinin de iyileşerek taburcu edildiğini açıkladı. Van'daki vakaların neredeyse tamamının il dışından gelenler kaynaklı olduğunu söyleyen Vali Bilmez, il dışından gelenlere karşı sosyal izolasyonun sağlanması uyarısında bulundu. 

VAN'A GELENLERE 14 GÜNLÜK KARANTİNA

 Ayrıca karantina altında olan köy ve mezralarla ilgili olarak da sürecin devam ettiğini söyleyen Vali, Van'a il dışından gelen ve seyahat izin belgesi olanların 14 günlük karantina altına alındığını açıkladı. 

Karantina altına alınan vatandaşların Sağlık Ekipleri tarafından düzenli kontrol edildiğini söyleyen Vali Bilmez, bu tür izole evlerin polise yada jandarmaya zimmetlendiğini ve düzenli bir şekilde kontrollerin yapıldığını söyledi.