Van dahil 16 ilde eş zamanlı operasyon! 44 şüpheliden 16'sı gözaltında

Van dahil 16 ilde eş zamanlı operasyon! 44 şüpheliden 16'sı gözaltında
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Elazığ merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı.
Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ'ye aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen 4 öğrenci yurdunun ortakları, müdürleri ve müdür yardımcılarının da aralarında bulunduğu 44 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Gözaltı kararı verilen 44 şüphelinin yakalanması amacıyla Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinasyonunda Elazığ, Bursa, Gaziantep, Hatay, Malatya, İstanbul, Van, Muş, Diyarbakır, Mersin, Ankara, Osmaniye, Niğde, Kayseri, Düzce ve Siirt'te belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda 16 zanlı gözaltına alındı, 28 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.