Van'da yarın okullar tatil mi? 16 Aralık 2016

Van'da yarın okullar tatil mi? 16 Aralık 2016
16 Aralık 2016 Van'da yarın okullar tatil mi? Van'da etkili olan kar yağışları hem vatandaşlara hem de öğrencilere zor anlar yaşatıyor. Resmi açıklamayla birlikte öğrencilerin beklediği haber gelecek mi? Peki Van'da yarın okullar tatil edilecek mi?
16 Aralık Cuma Van'da okullar tatil edilecek mi? Türkiye'de etkisini gösteren kar yağışı Doğu Anadolu Bölgesinde etkisini tüm şiddeti ile gösteriyor. Van'da geceden itibaren bu yana devam eden kar yağışı hayatı felç etti. Van'da olumsuz hava şartları öğrencileri kötü etkiledi. Öğrencilerin yaptığı yorumlar okulların tatil edilmesi yönünde...

VAN'DA YARIN OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

Van'da okullar tatil mi? Başlayan yoğun kar yağışları vatandaşlara zor anlar yaşattı. Özellikle bazı bölgelerde kar yağışları etkisini giderek arttırdı. Öğrenciler ise okullar tatil mi sorusunu sormaya başladılar. Beklenen açıklama yapılacak mı? Peki Van'da okullar yarın tatil mi?

VAN'DA 15 ARALIK'TA OKULLAR TATİL EDİLMEDİ!

Kırekin, şu ifadeleri kullandı:

"Meteorolojik verilere göre bugün kar yağışının hafifleyeceği, öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği bilgisi mevcut. O nedenle hava durumuna göre il merkezi ve diğer ilçelerimizde tatil kararı alınmadı. Hava şartlarının değişmesi durumunda tekrar değerlendirilecektir. Şu an için tatil kararı sadece dört ilçemizde uygulanacaktır." dedi.

VAN'DA 15 ARALIK'TA 4 İLÇE'DE KAR TATİLİ KARARI VERİLDİ! PEKİ 16 ARALIK'TA VAN OKULLAR TATİL OLACAK MI? VAN'DA YARIN OKULLAR TATİL OLACAK MI? RESMİ AÇIKLAMA YAYINLANIR YAYINLANMAZ SİTEMİZDE YER ALACAKTIR.


Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Kütahya, Eskişehir, Ağrı ve Iğdır ile sabah saatlerinde Amasya, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Çanakkale ve İstanbul çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Marmara, Ege, Karadeniz ve Akdeniz'in kıyı kesimlerinde gece saatlerinde hafif zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TENDÜREK GEÇİT VERMİYOR

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Tendürek dağı geçidi kar ve tipi nedeniyle kapanırken, Karayolları da yolun kapalı olduğunu duyurarak asker araçların geçişine izin vermedi.

Deniz seviyesinden 2500 metre yükseklikteki Tendürek Dağı geçidinde tipi nedeniyle vatandaşlar, donma tehlikesi geçirdi. Rüzgar hızının saatte 60 kilometreye ulaştığı Tendürek Dağı geçidinde güvenlik güçlerinin uyarısını dinlemeyerek köy yollarından gitmeye çalışan çok sayıda sürücü, Gülizar köyü yakınlarında mahsur kaldı. Karayollarının aranması üzerine yolda kalan sürücülere yardım için çok sayıda iş makinası bölgeye gönderildi. Görüş mesafesinin birkaç metreye indiği bölgede karayollarının çalışmaları devam ediyor. Kars Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle bugünde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle okulların çoğu tatil edilmeye başlandı. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yurtta dün öğle saatlerinde  başlayıp akşamdan itibaren etkisini artıran ve bazı kentlerde zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı yüzünden eğitime bir gün ara verildi.

15 ARALIK PERŞEMBE OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER

ORDU

Ordu’da yoğun kar yağışı nedeniyle 10 ilçenin tamamı ile 3 ilçede, bazı mahallelerde okulların bugün tatil edildiği açıklandı.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Akkuş, Aybastı, Çatalpınar, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Ulubey ilçelerinin tamamı, İkizce ve Fatsa ilçe merkezi dışındaki mahallelerde, Ünye’nin de bazı mahallelerinde 15 Aralık Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Öte yandan yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının yarım metre ile 1 metre arasında olduğu da belirtildi.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden; 15 Aralık 2016 Perşembe günü Milli Eğitim Müdürlüğü’müze bağlı ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy okulları (okul öncesi, ilk, orta ve lise) ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1(bir) gün süre ile ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihte idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi.

Karlıova'daki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) öğrencilere de belediyeye ait iş makineleriyle ekmek götürüldü. İlçede yoğun kar yağışı nedeniyle dün ve bugün ilçe merkezi ile köylerde tatil edilen okullar, bugün bir günlük tatil edildi.

ELAZIĞ

Elazığ Valiliği'nce yapılan açıklamada Elazığ genelindeki tüm okulların perşembe günü tatil edildiği belirtilerek, "Yoğun kar yağışı ve kuvvetli buzlanma riski nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla Elazığ genelinde tüm okullar 15 Aralık 2016 Perşembe günü tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılmıştır" ifadeleri yer aldı.

TUNCELİ

Tunceli'de 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde ve Çemişgezek İlçesi'nde sadece taşımalı sistemle öğrenim gören öğrenciler için, Hozat, Pülümür, Ovacık, Mazgirt, Pertek ve Nazımiye ilçelerinde ise ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

ARDAHAN

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ardahan'da okullar bugün tatil edildi.

AĞRI (2 GÜN)

Türkiye'ye etkili altına alan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar Perşembe ve Cuma günü de tatil edildi. Ağrı'da eğitime Pazartesi günü başlanacak. İbrahim Çeçen Üniversitesinde de öğretime Perşembe günü saat 13.00'a kadar verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeler de idari izinli sayılacak.

Ağrı'da valilik uygulama dışında tuttuğu Doğubayazıt ilçesini de dahil etti. Buna göre Doğubeyazıt'ta da perşembe ve cuma günleri okullar tatil edildi.

BAYBURT

Bayburt Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle il merkezi ve Aydıntepe ilçesi genelinde okullar 15 Aralık Perşembe günü için tatil edildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da bir gün idari izinli sayılacağı bildirildi. Bayburt'ta okullar bugün de tatil edilmişti.

BİTLİS

Bitlis'te etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Bitlis merkez, Tatvan ve Mutki ilçelerinde, ilk ve ortaokullar ile liseler bugün tatil edildi.

HAKKARİ - YÜKSEKOVA

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Olumsuz hava şartları nedeniyle bugün okulların tatil edildiği Yüksekova'da, ilk, ortaokul ve liseler bugün için bir daha tatil edildi.

KARS

Kars Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

ERZURUM

Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okul öncesi, ilkokul ve liselerde bugün eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Valilik, kamu kurumlarında çalışan hamileler ve engellilerin de 1 gün süreyle idari izinli olduklarını bildirdi.

IĞDIR (2 GÜN)

Iğdır'da da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar Perşembe-Cuma olmak üzere 2 gün tatil edildi. Iğdır'da öğrenciler Pazartesi günü okula gidecek.

ŞANLIURFA-SİVEREK

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi’nde, sabahsaatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim veren okullar, Perşembe günü de tatil edildi.

Kar yağışının şiddetini artırdığı ilçe kırsalında 63 taşıma merkezinde okulların bugün tatil edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, "Kırsal bölgede yoğun kar yağışı devam ediyor. Kaymakamlık kararı ile okullarımız bugün tatil edildi" dedi.

MUŞ

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada "Bölgede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Muş İl genelinde 15 Aralık 2016 (Perşembe) günü okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. 03.12.2002 Tarih ve 58 Sayılı Başbakanlık Genelgesi’nin 3. maddesi uyarınca engelli ve hamile olan kamu personeli de tatil süresince idari izinli sayılacaktır." denildi.

GAZİANTEP (TAŞIMALI OKULLAR)

Gaziantep'te, il genelinde taşımalı sistemle eğitim verilen ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okullar, Perşembe günü tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeni ile oluşabilecek risklere karşı kentte taşımalı eğitim yapan tüm okullar ile ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim okullarında 15 Aralık Perşembe günü eğitim öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

SİVAS

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada Divriği ve Doğanşar ilçeleri haricinde il merkezi ve 14 ilçede ilk ve orta dereceli okulların, olumsuz hava şartları nedeni ile 15 Aralık perşembe günü 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Kentte beklenen aşırı soğuk hava ve buzlanma nedeniyle bu kararın alındığı ifade edildi. Kamuda çalışan hamileler ve engelliler de idari izinli sayılacak.

KONYA

Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 4 ilçede eğitime bugün ara verildi.

Konya'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle Ereğli, Halkapınar, Taşkent ve Hadim'de eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Emirgazi İlçesi'nde ise taşımalı sistemle eğitim bugün tatil edildi. 

KARAMAN (TAŞIMALI OKULLAR)

Karaman'da da taşımalı sistemle eğitim veren okullar Perşembe günü tatil edildi.
ŞIRNAK

Şırnak merkez ile Uludere ve Beytüşşebap ilçesinde kar  yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 
Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı  nedeniyle Kasrik, Kumçatı ve Kızılsu beldeleri ile Afet konutları, Akçay köyü  hariç il merkezine bağlı belde, köy ve Uludere ile Beytüşşebap ilçelerinde temel  eğitim ve orta öğretim kurumlarındaki okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile  personelin de idari izinli sayıldığı kaydedildi.
  
MALATYA

Malatya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi  ve 13 ilçede eğitime 1 gün ara verildi. 

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte dün gece  başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı sonrası oluşan buzlanma nedeniyle  Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri tarafından karla mücadele ve tuzlama  çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

 Çalışmaların don ve buzlanma sebebi ile olumlu sonuç vermediği  kaydedilen açıklamada, il merkezi ve tüm ilçelerinde okulların tatil edilmesine  karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli  kadınlar, kalp ve böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve  kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personelinin de idari izinli  sayılacağı aktarıldı.

GİRESUN

Giresun'da ise 7 ilçede okullar bir gün tatil edildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Dereli, Alucra,  Güce, Doğankent, Çanakçı ve Keşap ilçesinde eğitime bugün ara verildi.
Bulancak ilçesinde köy okulları, merkezde de Okçu ve Yağmurca  köylerindeki taşımalı eğitim yapan okullar tatil edildi.

RİZE

Rize'de ise İkizdere ve Kalkandere ilçelerinde kar yağışı nedeniyle  ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 15 Aralık Perşembe ara verildi.

YOZGAT

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki tipi, kar  yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle, merkeze bağlı köylerde taşımalı eğitim  yapılan ilk ve ortaokullar ile liselerin 15 Aralık Perşembe günü tatil edildiği  belirtildi.
Açıklamada, il merkezindeki engelli öğrenciler ile engelli ve hamile  kamu çalışanlarına da 1 günlük izin verildiği kaydedildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki  tipi, kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle Acıgöl, Derinkuyu ve Hacıbektaş  ilçeleri ile il merkezine bağlı Boğazköy, Çardak ve İcik köylerinde ilk ve orta  dereceli okulların 15 Aralık tarihinde bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.
İl merkezi ile Avanos, Gülşehir, Kozaklı ve Ürgüp ilçelerinde ise  sadece taşımalı eğitim yapılan okullarda da aynı tarihte bir gün süreyle eğitime  ara verileceği ifade edilen açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle İl  Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karar gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarında  çalışan engelli personel ile hamile personelin de aynı gün idari izinli  sayılacakları kaydedildi.