Van'da vaka sayısında büyük artış!

Van'da vaka sayısında büyük artış!
Van'da korona virüs vaka sayısıyla ilgili son durumu Van Valisi Mehmet Emin Bilmez açıkladı. Örmetaş Köyü'nde yaşanan sıkıntı nedeniyle Van'da vaka sayısında büyük bir artış oldu.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez Van'daki vaka sayısıyla ilgili son durumu açıkladı. Örmetaş Köyü'nde muhtardan kaynaklanan sıkıntı nedeniyle Van'daki vaka sayısında büyük artış yaşandı.

Örmetaş Köyü'ndeki vaka sayısı 22'ye çıkarken Van genelinde vaka sayısınında 130 dayandığı belirtiliyor. Örmetaş Köyü'nün Sağlık Bakanlığı tarafından özel çalışma olarak belirlendiği açıklandı ve bakanlık bu köy üzerinde yoğun bir çalışma yapıyor. 

Vali Mehmet Emin Bilmez köy halkının ve muhtarın duyarsızlığı sonucu Örmetaş Köyü'yle ilgili büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, bugün köyden 250 numunenin alınacağını söyledi. 

Van'da toplam taburcu edilen vaka sayısının 33 olduğunu açıklayan Vali Bilmez, Örmetaş Köyü'nden kendilerine köye sonradan gelenlerle ilgili listeler gelmeye başladığını fakat bu vakitten sonra bunun bir anlamının olmadığını söyledi.