Van'da sokağa çıkma yasağı sessizliği yaşanıyor

Van'da sokağa çıkma yasağı sessizliği yaşanıyor
Dün akşam ilan edilen ve gece 24:00'te başlayan sokağa çıkma yasağı sonrası Van'da sokaklarda büyük bir sessizlik hakim. Araç trafiğinde ise tek tükte olsa sivil araçların olduğu görülürken, polisin belli noktalarda kontroller yaptığı görülüyor.

Dün akşam ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası yaşanan büyük hareketlilik yerini sessizliğe bıraktı. Van'da sokaklarda yaya olarak nadiren görülen vatandaşların, genellikle evlerinin yakınlarındaki fırınlardan ekmek almak için çıktığı görülüyor.

Fırın olmayan noktalarda sokakta vatandaşları gören polis anonslarla eve dönülmesini isterken, kimi noktalarda da polisin kimlik kontrolü yaparak dışarı çıkan sivil vatandaşların neden dolayı sokakta olduğunu sorarak bilgi alıyorlar. 

Dün açıklanan genelgede sokağa çıkma yasağına uymayanlara 3 bin 150 TL para cezası kesilebiliyor. Van'da mevcutta 14 bin kişinin köy ve mezralarda karantina altına alındığı biliniyordu. Dün açıklanan son verilerle birlikte Van'ın tamamında Pazar Gecesi 24:00'e kadar sokağa çıkma yasağıyla herkes evinde kalarak kendini izole edecek.