Van'da korona virüste ölü sayısı yükseldi!

Van'da korona virüste ölü sayısı yükseldi!
Van'da korona virüste vaka sayısının düşmesine rağmen ölüm sayısındaki artış devam ediyor. Bugün 1 kişi daha koronaya karşı verdiği mücadeleyi kaybederek yaşamını yitirdi

Van'da korona virüsten 10'uncu can kaybı Ortanca Mahallesinden

Van'ın ipekyolu ilçesi Ortanca Mahallesi'nde kaçak taziye nedeniyle korona virüsten ilk can kaybı yaşandı

Eraygen ailesinin düzenlediği kaçak taziye nedeniyle Ortanca Mahallesi'nde 6 vaka tespit edilmiş ve taziye düzenlenen mahalle ile birlikte toplam 5 mahallede karantina uygulaması başlatılmıştı.

Eraygen ailesinin düzenlediği kaçak taziye ile bağlantılı Van Merkez ile birlikte 12 mahallede görülen korona virüs pozitif vaka sayısı her geçen gün artmaya devam etti. 

ORTANCA MAHALLESİNDE ACI GELİŞME
İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesinde düzenlenen kaçak taziye nedeniyle, Van'da korona virüs vakalarının tırmanışa geçmesine neden olmuştu. Şimdi de Ortanca Mahallesindeki taziye kaynaklı korona virüsün bulaştığı kronik koah rahatsızlığı da bulunan 70 yaşındaki Sinem Acar bugün SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

VAN'DA KORONA VİRÜSTEN CAN KAYBI 10'A YÜKSELDİ
Korona virüs salgınının meydana geldiği 11 Mart'tan bu yana Van'da korona virüs vakaları İstanbul ve batı illerinden gelenler nedeniyle meydana gelmişti. İl dışından gelen vakaların çoğunluğu da vefat nedeniyle yasak olmasına rağmen kurulan kaçak ev taziyelerine katılanlardan kaynaklı olmuştu. Bu güne kadar korona virüs vakası nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetmişti. Ortanca Mahallesindeki kaçak taziye nedeniyle Van korona virüsten dolayı 10'uncu can kaybını yaşadı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi