Van'da korona virüs vakasında son durum.. Vaka sayısı artıyor mu, azalıyor mu?

Van'da korona virüs vakasında son durum.. Vaka sayısı artıyor mu, azalıyor mu?
Van'da 2'nci dalga olduğu iddiaları üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17 Haziran 2020 Çarşamba günü sosyal medya hesabından paylaştığı bir video içinde Van'ın da olduğu bazı illerin vaka durumlarını açıklamıştı. Van'da koronavirüs vaka durumu, vakalarda artış oranı ve yayılma hızı çok merak edil

Van'da 2'nci dalga olduğu iddaları üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17 Haziran 2020 Çarşamba günü sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile Van'ın son bir aylık, son bir haftalık ve son 3 günlük vaka ortalama sayılarını vermişti.

BAKAN KOCA "VAN'DA VAKA SAYISI DAHA KONTROLLÜ" DEMİŞTİ

Bakan Koca, 17 Haziran 2020 Çarşamba günü sosyal medya hesabında paylaştığı videoda yaptığı açıklamada, "“Van’da son bir ayda günlük ortalama vaka sayısı 7, son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 14, son üç günde ortalama vaka sayısı ise 14. Vaka sayısı daha kontrollü denilebilir” demişti.

Bugün günlük Türkiye koronavirüs tablosunu sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Koca, Van'ın da bulunduğu bazı illerin de günlük korona virüs vaka sayılarını da açıkladı.

Bakan Koca açıklamasında, "Bazı illerimizde, vaka artışına rağmen yoğun bakım hasta sayımız düşük: Ankara'da 84, Konya’da 46, Bursa’da 43, Batman’da 22, Siirt’te 8, Van’da 5. İyileşen hasta sayımız bugün yeni vaka sayımızdan 320 fazla. Tedbirlerle aradaki farkı giderek açmalıyız." dedi.

Van'daki vakaların büyük bölümünde semptom görülmüyor, ancak pozitif vakaların tamamı testleri negatif çıkıncaya kadar, SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binalarında kalıyor.

VAN'DAKİ KORONA VİRÜS VAKALARINDAKİ SON DURUM

Van'da Türkiye'de koronavirüs vakası görüldüğü günden bu yana toplam can kaybı: 10

Yoğun bakımda olan hasta sayısı: 5 

Hastanelerdeki pozitif vaka sayısı:100

Bugüne kadar taburcu olan kişi sayısı: 640

11 Mart'tan bu güne kadar izolasyona tabi tutulan kişi sayısı: 84 bin

Şu anda fiilen izolasyonda olan kişi sayısı: 13 bin

Kaynak: Van Postası Gazetesi