Van'da karne heycanı yaşandı!

Van'da karne heycanı yaşandı!
Van Valisi İbrahim Taşyapan, özellikle okulları yakanları kınayarak, “Bazı kendini bilmezler, okullarımızı yaktılar. Onları da inşallah toplum olarak ıslah edeceğiz, başka çaremiz yok” dedi.

Salih Yıldız İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Karne dağıtım töreni öncesinde bir açıklamada bulunan Van Valisi İbrahim Taşyapan, iyi bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini belirtti.



Van'ın çok genç bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Taşyapan, "Van'da 320 binin üzerinde öğrencimiz var. Tabii ki sorunlarımız da var ama bu sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Eğitim bir toplumun en önemli hizmetlerinden bir tanesidir. Bunu en iyi şekilde nasıl yapabilirsek, gençlerimizi ne kadar iyi eğitebilirsek ve onları geleceğe yönelik hazırlayabilirsek inşallah başarımız da ona göre artacaktır" dedi.



Açıklamalarında okulları yakıp zarar verenleri kınadıklarını vurgulayan Taşyapan, "Bu arada bazı kendini bilmezler, okullarımızı yaktılar. Okullar medeniyet yuvalarıdır. Onu yakan zihniyet, toplumun temelini yakıyor demektir. Onları da inşallah toplum olarak ıslah edeceğiz. Başka çaremiz yok. Eğitim yuvaları; bilim yuvaları, terbiye yuvalarıdır, toplumun geleceğine gençleri hazırlayan yerlerdir. Buraları yakanlar; toplumun geleceğinden ümidi olmayan, gençleri de gelecekte başka yerlerde görmek isteyenlerdir.



Onları da bir kez daha kınıyorum. Devletimiz, milletimiz genel olarak yine sağduyuya hakim olacak ve gençlerimizi gelecekte dünyanın diğer insanlarıyla yarışır hale getireceğiz. Bu duygularla çocuklarımızın hayatlarında iyi bir eğitim alarak ideallerindeki yerlere gelmelerini diliyor, eğitim camiasına ve görev alan tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Şehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne törenine katılan AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ise, ilk ve ortaöğretim okullarının bugün itibariyle tatile girdiğini belirterek, “Öğrencilerimiz inşallah yaz döneminde hem dinlenir, hem de kitap okurlar. Milli Eğitim Müdürlüğümüz başarılı öğrencilere kitap hediye ediyor. Bu konuda çok memnun oldum. Öğrenciler şimdiden yanlarında kitap götürüyorlar” dedi.



Bugün yapılacak olan Van Güç Birliği Platformu’nda eğitim konusunun konuşulacağını ifade eden Atalay, “Bu toplantıya hem resmi hem de sivil toplum örgütleri katılıyor. Buradaki konumuz Van'daki eğitimdir. Üniversiteden ortaöğretime ve ilköğretime kadar eğitimdeki durumu ele alacağız. Eğitimde nerelerde iyiyiz, nerelerde eksiğimiz var, öğretmen ve sınıf mevcudumuzu görüşeceğiz. Ayrıca Van Zehra Üniversitesi'nin kurulmasıyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Bu konu hükümet tasarısı olarak meclise geldi. İnşallah yasama yılı bitmeden yetişirse meclisten çıkar” ifadelerini kullandı.



Türkiye’de yaklaşık 17 milyon civarında öğrencinin karne heyecanı yaşadığını da sözlerine ekleyen Atalay, hem öğrenci hem ailelerini tebrik ederek, başarılar diledi.



Tören, öğrencilere karne ve hediyelerin verilmesi ile sona erdi.