Van'da hem ölü sayısında hem vaka sayısında artış var..

Van'da hem ölü sayısında hem vaka sayısında artış var..
Van'da en çok merak edilen konular arasında yer alan Van'da kaç korona virüs vakası var? Kaç adet korona virüs vakası şüphelisi var?  Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van’daki korona virüs vakaları hakkında son rakam ve bilgileri paylaştı. ,

VAN’DA 380 CİVARI KORONAVİRÜS VAKASI VAR

 Van’da bugüne kadar 6000 bin civarında kişiye korona virüs testi yapıldığını belirten Vali Bilmez, Van’da korona virüs testi pozitif çıkan vaka sayısının 380 civarında olduğunu söyledi. Hastanede yatan hasta sayısı 122, Bunların içerisinde yoğun bakımda yatan hasta sayısı 5 kişi. Entübe olan, yani solunum cihazına bağlı olan hasta sayısı ise bir kişi. Bugüne kadar 7 olan ölü sayısı bugün 8’e yükseldi. Yani şuana kadar 8 hastamız korona virüsten hayatını kaybetti. 212 vatandaşımız da iyileşerek taburcu oldu”

KARANTİNA ALTINDA OLANLARIN SAYISI 44 BİN

Vali Bilmez açıklamalarında "Bugüne kadar 44. 000 kırk dört bin kişi evde karantinaya alınmış, hala karantinası devam eden kişi sayısı 11.000 On bir bin. Ortanca köyünde taziye ve mevlİt yemeğinden kaynaklanan vaka sayısı 93’e çıktı. Hastanelerimizin günlük 500 üzerinde test yapma imkanına sahip. Riskli dönemleri yavaş yavaş aşıyoruz şuan yine önemli ölçüde riskli bir dönemden geçiyoruz kurallara uyarsak bu zorlu süreçten hep birlikte kurtulacağız inşallah" dedi.

VAN HALKINA SESLENDİ

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van halkına seslenerek, "Bizler devletin bütün kurumları olarak sizlerin sağlığı için çabalıyoruz lütfen sizlerde kendi sağlığınızı düşünerek dikkati elden bırakmayın Şuana kadar Van halkının büyük çoğunluğu bu süreçte bizlere her türlü desteği verdi ve yardımcı oldu olmayada devam ediyorlar bütün halkımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca devlet olarak Van halkının her türlü yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Biz Van halkına güveniyoruz onlarda bize güveniyor güveninizi boşa çıkarmayacağız" dedi.

Kaynak:Van Siyaseti