Van'da bir ilk yaşandı 21 Projeden 10’u AR-GE desteği

Van'da bir ilk yaşandı 21 Projeden 10’u AR-GE desteği
Van’da 2013 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan Teknokent çalışmalarını aralıksız olarak devam ettiriyor.

İHA’ya açıklamalarda bulunan Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, toplam 21 şirketle anlaşma sağladıklarını ifade ederek bu şirketlerin bünyesinde bulunan 10 firmanın Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilen AR-GE desteği almaya hak kazandığını söyledi. Bunun Van ve bölge için bir ilk olduğunu vurgulayan Görentaş, “AR-GE desteklerinin ilk defa Teknokent bünyesindeki firmaların alması son derece önemlidir. Bu güne kadar bölgemizde ya da yöremizde AR-GE desteği alan firma bulunmamaktadır. AR-GE destekleri biliyorsunuz yeni bir ürün üretebilen ya da var olan ürünler üzerinden değişiklik yaparak yeni ürüne dönüştüren firmalara verilmektedir. Bu anlamda bünyemizde bulunan firmaların bu destekleri alıyor olması bizlerin yeni ürünler üretmede önemli mesafe kat ettiğimizi gösteriyor. Bizler bu anlamda devamlılık sağlayabilirsek, hem bölgemiz kalkınacak hem ilimiz kalkınacak hem de bünyemizde bulunan firmaların da arzu edilen noktaya gelmiş olacaktır. Burada ülkemizin teknolojik anlamda dünya ile rekabet edebilmesi için ürün geliştirmesi ve yeni ürünler tasarlayabilmesi önemlidir” dedi.



“AR-GE DESTEKLERİNDE TEKNOKENT’İN VARLIĞI ÖNEMLİDİR”

YYÜ Teknokent olarak Van’da ve bölgede ciddi çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Görentaş, “İnşallah bu çaba neticesinde güzel sonuçlar da alabileceğimize inanıyorum. Buradaki birçok firmamız değişik yerlerde geliştirecekleri ürünleri talep eden yerler bulunmaktadır. Dolayısıyla bölgemizin AR-GE desteklerini alarak arzu edilen noktaya gelmesinde Teknokent’in varlığının büyük bir önem arz ettiğini biliyoruz. Ben bu firmalarımız tebrik ediyor ve başarılarının da devamını diliyorum” dedi.