Van'da binlerce kişi terörü lanetledi

Van'da binlerce kişi terörü lanetledi
Van'da İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına tepki amaçlı düzenlenen yürüyüşte binlerce vatandaşlar terör örgütü PKK'yı protesto etti.
Van'da Teröre Hayır Platformu tarafından organize edilen yürüyüş için dondurucu soğuğa rağmen binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi Soydan Kavşağı'nda bir araya geldi.

Vatandaşlar, "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın", "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve tekbirler eşliğinde İki Nisan Polisevi önüne kadar yürüdü.

Burada platform adına açıklamayı okuyan sözcü Osman Ayşin, 'İstanbul ve Kayseri'deki saldırıları kınadıklarını belirterek, insanlıktan nasibini almamış terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırıların Türkiye'ye diz çöktüremeyeceğini söyledi.'





Ayşin, şunları kaydetti: "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılığımız ve ortaya koyacağımız milli duruş, teröre vereceğimiz en anlamlı ve en etkili karşılık olacaktır. Van halkı olarak ülkemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kazanacağını tekrarlıyor, bütün terör örgütlerini, onların kalleşçe saldırılarını bir kere daha lanetliyoruz. Terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize de rahmet, yaralıları acil şifalar, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

PKK'YA KÜRTÇE TEPKİ

Yürüyüşe katılan vatandaşlar da PKK'ya tepkilerini Türkçe ve Kürtçe dile getirerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Vatandaşlar, "Allah PKK'ya fırsat vermesin. Allah bu belayı üzerimizden alsın. Allah boyunlarını kırsın. Bu aziz devlete, bu şirin ülkeye selamet versin. Neden Müslümanlara bu hakareti yapıyorlar. Neden polisimize, askerimize saldırıyorlar. Türk, Kürt ayırımını neden yapıyorlar. Onlar Kürt olamaz." dedi.

Elindeki Türk bayrağıyla teröre tepkisin gösteren 66 yaşındaki 10 çocuk annesi de "Ben 10 çocuk annesiyim. Kürt'üm. Canım polisimize, askerimize feda olsun. Allah ülkeme, devletime ve bayrağıma zeval vermesin." ifadesini kullandı.

Yürüyüş, İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından son buldu.