Van'da 40 milyon liralık yatırımın imza töreni gerçekleşti

Van'da 40 milyon liralık yatırımın imza töreni gerçekleşti
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) destekleriyle Van'a kazandırılacak 25,3 milyon lira hibe destekli 8 projenin imza töreni gerçekleştirildi.

Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, projelerin kentin ekonomisine katkı sunacağını söyledi.

Yaklaşık değeri 40 milyon lira olan 8 projenin 25 milyon lirasının hibe olduğunu vurgulayan Vali Bilmez, şunları kaydetti:

"Projelerin hayata geçirilmesine destek veren, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, DAKA'ya, Kalkınma Ajansı Yönetim Kuruluna, projeyi hazırlayarak takibini yapan belediye başkanlarımıza, Van OSB'ye, projeleri Ankara'dan yakından takip eden milletvekillerimize şahsım ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Bedesten Çarşısı'nın, Özalp Çarşısı'nın, Bahçesaray, Başkale ve Saray ilçelerinde yapılan karma küçük sanayi sitelerinin, OSB'nin ikinci etapla üçüncü etabını birbirine bağlayan asfalt çalışmasının ve “Gevaş Tarım'da Öncü Oluyor” Projesi'nin tarihi kentimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise projelere önemli destekler verdiklerini belirtti.

Proje kapsamında geçen yıl Özalp ilçesinde yanan çarşının yeniden inşa edildiğini aktaran Milletvekili Gülaçar, "İlçemize yakışır bir çarşının yapılması, esnafımızın mağdur edilmemesi adına yapılan çalışmayı çok anlamlı buluyorum. Projelerin hayata geçirilmesinde milletvekili arkadaşlarımla ciddi anlamda gayretimiz oluyor. Geçen hafta İran Dışişleri Bakan Yardımcısıyla bir araya gelmiştik. Oradan da almış olduğumuz sonuç itibariyle Esendere, Kapıköy ve Gürbulak kapılarımız bir daha kapanmamak üzere açıldı. Çift taraflı gidiş gelişlerde bir sorun kalmadı." diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal da kente faydalı olabilecek tüm işlerin takipçisi olduklarını bildirerek, projelerin kente ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas ise, "Projelerin Van'a kazandırılmasında desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, Valimize, DAKA'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projeler Van'ımıza hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray'ın sunum yaptığı programa, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Furkan Duman, Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Nasır, Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yunus Ataman, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Van Müze Müdürü Erol Uslu ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Cevdet Başer katıldı.

Projelerin imzalarının atılmasının ardından Vali Mehmet Emin Bilmez, ve beraberindekiler Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan tarihi tekel binasında yapılan çalışmaları inceledi.