Van Çöreği Türkiye’nin Her Yerine Satılıyor

Van Çöreği Türkiye’nin Her Yerine Satılıyor
Dünyada meşhur olan Van Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan Van Çöreği de internet ortamında Türkiye’nin bir çok iline gönderiliyor.
Türkiye’nin dört bir yanına gönderilen Van peyniri (otlu peynir) ile birlikte Van Çöreği de bir çok kentte satılıyor. Van’da kurulan www.vandangelsin.com internet sitesi sayesinde Van’ın kahvaltı ürünleri içerisinde yer alan otlu peynir, başta olmak üzere Van’da üretilen bir çok ürün Türkiye’nin bir çok iline gönderiliyor. Otlu peynir Türkiye başta olmak üzere başka ülkelere de satılırken, şimdilerde Van Çöreği ise ilgi odağı oldu. Van’da üretim yapan Büyük Yıldız Fırını, ürettiği çeşitli çörekleri www.vandangelsin.com internet sitesi aracılığıyla çeşitli illerde siparişte bulunan insanlara ulaştırıyor. Kesme çörek, içli çörek ve yuvarlak çörekleri üreten Büyük Yıldız Fırını işletmesi sahibi Seyfettin Duman, çörek yetiştirmede zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını belirtti. www.vandangelsin.com ve www.vanotlupeynirsatisi.com’a ulaşan bir çok insanın siparişte bulunduğunu ve site sahiplerinin de kendilerine bu konuda gelen siparişleri iletmeleri üzerine üretime geçtiklerini belirten Duman, “Van çöreğinin çeşitli illere gidiyor olması bizleri son derece mutlu ediyor. Çünkü oralarda yaşamını sürdüren başta Vanlı hemşerilerimiz olmak üzere Van’da görev yaptığı dönemlerde bulunan insanlar Van’ın ürünlerini özlüyor. Gerek bizlere, gerekse de site sahiplerini arayarak, bizlerden Van çöreği istiyorlar. Bizde hemen istenilen çörekleri yaparak, kendilerine gönderiyoruz” dedi.

www.vandangelsin.com ve www.vanotlupeynirsatisi.com sitelerinin sahibi Ahmet Cintan ise, Van ürünlerine yoğun bir talebin olduğunu belirterek, bu ürünleri isteyenlere en kısa sürede ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.