Van Büyükşehir Belediyespor’da Erdoğan Yılmaz dönemi

Van Büyükşehir Belediyespor’da Erdoğan Yılmaz dönemi
Van Büyükşehir Belediyespor’da teknik direktörlük görevine getirilen Erdoğan Yılmaz, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan’ın da katılımıyla imza töreni düzenlendi.

Van Büyükşehir Belediyesi binasından düzenlenen imza törenine Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Büyükşehir Belediyespor Başkanı Abdullah Çalım, transfer komitesinden Ramazan Kıvanç, Enver Azbay, teknik direktör Erdoğan Yılmaz ve basın mensupları katıldı.

“ERDOĞAN YILMAZ’I YAKINDAN TANIYORUM

İmza töreninde bir konuşma yapan Vali ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, yeni bir çalışma dönemine girdiklerini ifade ederek, “Türkiye'de takımımızı en iyi şekilde çalıştırabilecek arkadaşlarımızın çalışmasını yaptılar. Dışarıya gittiler, kariyerleri üzerinde çalıştılar ve sonunda Erdoğan Yılmaz hocamızla ile bir anlaşmaya vardık. Biz uygun gördük yönetim kurulumuzda bunu onayladı. Benimde önceden tanıdığım bir isimdir Erdoğan Yılmaz hoca. Aynı fakülteden mezun olduk. Biz tabi Karadeniz'de uzun yıllar iş yaptığımız için tanıyorum kendisini. Hem kişiliğiyle hem futbol kariyeriyle inşallah takımımızı 2. lige çıkartacak bir hocadır. Ben yaptıkları çalışmaları nedeniyle yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Abdullah bey ve ekibine inşallah bu sezonda Erdoğan hocamızın önderliğinde takımımız iyi futbol ortaya koyacak. Bundan sonraki hedeflerimiz hocamızın görüşlerini alarak yeni transferlerde yapacağız ve Vanlı hemşerilerimize iyi bir futbol şöleni izleteceğimizin düşüncesindeyim ve ben buna inanıyorum. Futbol kamuoyunun Vanlı hemşerilerimizin gençlerimizin desteklerini bekliyoruz. İnşallah bu görevlendirme bu anlaşma Van Büyükşehir Belediyespo'un hayrına olacaktır. Ülkemiz futboluna katkı yapacaktır. Vanımızıda hem futbol kamuoyunu hemde gösterecekleri başarıyla kamuoyunu tatmin eden bir başarıya beraberce bir imza atmayı düşünüyoruz. Ben bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum. Hocamıza başarılar diliyorum bizde belediye olarak takımımıza her türlü desteği vermeye devam edecez. Zaten geldiğimiz günden beri biz bu desteği verdik ve bu desteği vermeye devam ettik. Belediyemizde bu takımın arkaında olataktır çünkü bu Van'ın takımıdır. Vanlılarda takımımıza maddi ve mani destek vereceklerine ben yürekten inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

“VAN ŞEHRİNE HİZMET İÇİN GELDİK”

Daha sonra bir konuşma yapan Van Büyükşehir Belediyespor yeni teknik direktörü Erdoğan Yılmaz, takım geleceği için iyi bir temel atacaklarını ifade ederek, “Öncelikle herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Sayın Valimede sözleri için teşekkür ediyorum. Bizi onure etti. Türk futboluna uzun yıllar hizmet ettik ama şimdi yeni bir görevdeyiz. Van şehrine hizmet için geldik. Burada yeni bir oluşum var. Mayıs ayından beri benimle yapılan görüşmeler oldu. Van şehrinin ve yönetiminin güler yüzünü gördükten sonra bende bu yükün altına girdim ve bu büyük bir görev inşallah Allah sonunu bana nasip eder ben 4 tane böyle takım kurdum 3'nün şampiyonluğu bana nasip olmadı. 4'üncüde kendi memleketimde bunu yakaladım futbolcu olarak ta 2 şampiyonluğum var, ama buraya tabi bir şampiyonluk hediye etmek hayalim” dedi.

“İYİ BİR TEMEL ATACAĞIZ”

Burada zaman darlığından dolayı bir sıkıntının olduğunu ifade eden Yılmaz, “Keşke daha uzun vadeli düşünebilseydik. Ama ben şunu söyleyebilirim en azından güzel bir temel atacağız ve bu takım eninde sonunda üst ligi ve daha yukarısını görecek. Bugün tarihi bir gün. Van şehri için daha önce süper ligi yaşamış bir şehir. Bugün tekrar oraya dönebilmek için temel atacağız. Bunun başlangıçlarından biri olursam ne mutlu bana. Allah hepimizi utandırmasın. İnşallah ligin sonunda burada güzel bir toplantıyla kutlamayı nasip eder. Van Büyükşehir Belediyespor'un birkaç maçını izledim ben zaten bütün ligleri biliyorum, alt ligleri izliyorum. Çalıştığım dönem de çalışmadığım dönem de sürekli maç izleyerek bütün takımlarla ilgili bilgi sahibiyim zaten. Biz portremizi oluşturduk onun ilgili çalışmalarımıza da başlayacağız” şeklinde konuştu.