Van Büyükşehir Belediyesinden deprem çalıştayı

Van Büyükşehir Belediyesinden deprem çalıştayı
Van Büyükşehir Belediyesi, depremin 6. yıldönümü dolayısıyla ‘Deprem Gerçeğine Karşı Geç Olmadan Kentsel Dönüşüm’ çalıştayı gerçekleştiriyor. 

Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında yaşanan deprem felaketinin 6. yılı nedeniyle vatandaşların deprem duyarlılığını arttırmak ve deprem farkındalığı oluşturmak için örnek bir çalışmaya imza atıyor. 23-24 Ekim tarihleri arasında DoubleTreeBy Hilton Hotel’de düzenlenecek olan çalıştay kapsamında Türkiye genelinde deprem ve kentsel dönüşüm konusunda tanınmış bilim adamları ve akademisyenler iki gün boyunca deprem gerçeğini anlatacak.

Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığınca gerçekleştirilecek çalıştayda, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve tertip komisyonu adına Yrd. Doç. Dr. Ali Özvan birer konuşma gerçekleştirecek.

Deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm noktasında yapılan ve yapılması gereken çalışmaların masaya yatırılarak bilimsel bir bakış açısının ortaya konulacağı çalıştay, iki oturum şeklinde iki gün sürecek.

İlk günkü oturumda; Türkiye’nin depremselliği, Van depremi, betonarme yapılarda depreme karşı güçlendirme, depreme yönelik çalışmalar ve mikro bölgeleme konuları, ikinci günkü oturumunda ise Türkiye’de kentsel dönüşüm, planlama ve kentsel dönüşüm ile Van’daki yapı stoğu konuları masaya yatırılacak.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen programa, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü katılım sağlarken, çalıştaya katılmak isteyenlerin ise basvuru.van.bel.tr adresinden katılım formu doldurmaları gerektiği belirtildi.