VAN BALIĞI GÖÇÜ BAŞLADI!

VAN BALIĞI GÖÇÜ BAŞLADI!
HABER VAN - VAN HABER - VAN BALIĞI GÖÇÜ BAŞLADI! - İnci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz'da tatlı sulara göç ediyor. Bu yolculukta eşsiz bir görüntü sergileyen inci kefalinin, kaçak avlanan balıkçıların hedefi haline gelmemesi için ilgili kurumlar ve güvenlik güçlerince göl kenarındaki yerleşim birimlerinde ve tatlı su ağızlarında önlem alınıyor.

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefalinin engel tanımayan zorlu yolculuğu başladı.

Alaska'daki somon balıkları gibi suyun akışının tersine doğru yüzen ve Van Gölü'ne akan tüm tatlı sulara akın eden inci kefallerinin göçü özellikle gece saatlerinde başka bir güzelliğe dönüşüyor.

 İnci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz'da tatlı sulara göç ediyor. Bu yolculukta eşsiz bir görüntü sergileyen inci kefalinin, kaçak avlanan balıkçıların hedefi haline gelmemesi için ilgili kurumlar ve güvenlik güçlerince göl kenarındaki yerleşim birimlerinde ve tatlı su ağızlarında önlem alınıyor.