Van Ak Parti'de 5 ilçe başkanı istifa etti!

Van Ak Parti'de 5 ilçe başkanı istifa etti!
AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları sürerken Ankara'da flaş gelişmeler yaşanıyor.

Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçim çalışmaları sürerken Ak Parti son hızla aday belirleme sürecini devam ettiriyor.

Geçtiğimiz günlerde iki ayrı açıklama ile 60 ilin büyükşehir ve il belediye başkanını bizzatihi Tayyip Erdoğan tarafından açıklayan Ak Parti, kalan iller için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geriye kalan 21 ili de önümüzdeki hafta içinde açıklama çalışmalarını yürüten AK Parti'de bir taraftan da ilçe belediye başkanlığı adayları belirleme süreci sürüyor.

Hala Büyükşehir Belediye başkan adayının açıklanmasını bekleyen Van'ın ilçe belediye başkanlığı için de görüşmeleri sürüyor.

Dün itibariyle Van dosyasını açan ve milletvekilleri, ilçe başkanlarının katılımıyla görüşmeleri başlatan Ak Parti Genel Merkezi, bugün itibariyle bir çok ilçe başkanını için adaylık görüşmesi de yaptı.

VAN'DAN 5 İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Şehrivan'ın edindiği bilgilere göre dün itibariyle genel merkezdeki görüşmelere katılmak üzere Ankara'ya giden ilçe başkanlarının bir kısmı adaylık konusunda talep iletti. Genel Merkez'in "Aday olacaksanız istifa edin?" teklifinde bulunduğu ilçe başkanlarından 5'i istifasını bildirip ilçe belediye başkanlığı için adaylık sürecine dahil oldu.

İŞTE O İLÇE BAŞKANLARI

Erciş Adnan Aydın

Muradiye İbrahim Vanlı

Özalp Orhan Yıldırımçakar

Gürpınar Halit Toktaş

Saray Şeref Çevik

ŞEHRİVAN HABER (YUNUS EMRE AYKAÇ)