Vali Taşyapan Şehit Yakınları ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Vali Taşyapan Şehit Yakınları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Van Valisi İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan, terör operasyonlarında hayatlarını kaybeden şehitlerin yakınları ile operasyonlarda yaralanan gaziler ve aileleriyle iftar sofrasında bir araya geldi.
DoubleTree By Hilton Van Oteli’nde düzenlenen iftar programında misafirlerine hitap eden Vali Taşyapan, rahmet iklimi olan Ramazan ayının bereketiyle, yağmurlarıyla geldiğini belirterek, ülkemize de huzur ve güvenin gelmesi için dua ettiklerini dile getirdi. Bu yıl Ramazan’ın başlangıcında bir araya geldiklerini belirten Vali Taşyapan, “Başımızın üstünde yeriniz var” diyerek selamladığı şehit yakınlarına ve gazilere sahip çıkmanın, devletin en büyük görevlerinden olduğunu söyledi.

Bütün şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Taşyapan, “Yerleri inşallah cennettir. Onlar canlarını, gazilerimiz de sağlıklarını vatanımız için veriyor. Onların derecelerini anlatmak bizim dilimizin döneceği şeyler değil. Rabbimiz onlara yüce yerleri bağışladığını haber veriyor. Bizim görevimiz geride kalanlarına sahip çıkmaktır. Çok şükür devletimiz elinden gelen bütün gayretleri şehit ve gazilerimizin yakınlarına göstermeye devam etmektedir. Verilenler asla şehitlerin karşılığı değildir, ancak bir gönül alma olarak kabul etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında bir şehit babasıyla yaşadığı diyalogu da misafirleriyle paylaşan Vali Taşyapan, “Van’ımızda da çok şehitler verdik. Bir şehidimizin babası Süleyman Amca’yı Van’dan uğurlarken bana şöyle demişti; ‘Sayın Valim, benim beş oğlum vardı. Bir tanesi gitti. Dört tane daha oğlum var. Şehit oğlumdan da geride iki oğlu kaldı. Hepsini vatan için veririm’, Allah böyle babaları vatanımızdan eksik etmesin. Böyle babalar oldukça vatanımız, milletimiz inşallah ebediyete kadar dimdik ayakta duracaktır. İnşallah bu terör belasının da üstesinden geleceğiz. Düşmanlık besleyen, memleketimize hainlik edenlerin de üstesinden geleceğiz. Bunu hep beraber vatandaşımızın, milletimizin, güvenlik güçlerimizin, devletimizin desteğiyle inşallah rabbimiz bizi bu beladan da kurtarır. Bu mübarek günde dua ediyoruz” dedi.

Şehit yakınlarının, her zaman birinci öncelikli olduğunun altını çizen Vali Taşyapan, “Bütün kurumlarımız emrinizdedir. Her türlü haklarınızı sonuna kadar takip etmek de bizlerin, memurlarımızın boynunun borcudur. Davetimize katıldığınız için ayrı ayrı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İftar programına Vali İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan’ın yanı sıra, Asayiş Kolordu Komutanı İsmail Metin Temel, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kamu kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.