Uzmanlar, çiftçi eğitimlerine başladı

Uzmanlar, çiftçi eğitimlerine başladı
Van’da, bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte, büyük çaplı üretim yapan çiftçilere tarım uzmanları ve mühendisler tarafından ekim öncesi ve sonrası yapılması gerekenler, sulama, gübreleme, hibe ve krediler gibi konularda bilgiler veriyor.

Pandemi sürecinde önemi çok daha fazla anlaşılan tarım konusunda atılan adımlarla verimli bir sezon geçirilmesi amaçlanıyor. Nisan ayına kadar devam etmesi planlanan eğitimlerle, çiftçilerin tarıma ilişkin tüm konularda bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Van’da, bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte, büyük çaplı üretim yapan çiftçilere tarım uzmanları ve mühendisler tarafından ekim öncesi ve sonrası yapılması gerekenler, sulama, gübreleme, hibe ve krediler gibi konularda bilgiler veriyor. Pandemi sürecinde önemi çok daha fazla anlaşılan tarım konusunda atılan adımlarla verimli bir sezon geçirilmesi amaçlanıyor. Nisan ayına kadar devam etmesi planlanan eğitimlerle, çiftçilerin tarıma ilişkin tüm konularda bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Çiftçilere yönelik eğitimler Tuşba Ziraat Odası’nda veriliyor. 

Büyük çapta üretim yapan oda üyesi çiftçilere yönelik 5 Şubat’ta başlatılan hazırlık eğitimleri sürüyor. 

İKİ MAHALLE ÇİFTÇİLERİ KATILDI

Tuşba Ziraat Odası’nda önceki gün düzenlenen eğitime Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, Tuşba Ziraat Odası Genel Sekreteri Tayfur Kartal, odaya bağlı Uzman Tarım Danışmanları, Göllü Mahallesi çiftçilerinden Enver Karcan, Möhyettin Kadaş, Edremit ilçesi Köprüler Mahallesi çiftçilerinden Süleyman Ödemiş, Davut Ödemiş ile Alaattin Beşak katıldı.

SULAMA KONUSU

Çiftçilere ilk önce odaya bağlı Tarım Danışmanları tarafından sulama konusunda bilgiler verildi. 

Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Ayşegül Bitiktaş ile Uzman Tarım Danışmanları tarafından sulamada dikkat edilmesi gereken kurallar ve etkenler hakkında çiftçilere detaylı bilgiler verildi.

YONCA YETİŞTİRİCİLİĞİ

Eğitim toplantısının ikinci konusu ise, yonca yetiştiriciliği oldu.

Uzman Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Emre Hakverir tarafından yonca yetiştiriciliği yapacak olan çiftçilere yoncanın toprak hazırlığı, ekimi, gübrelemesi, sulama ve bakım işlemleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

DESTEKLER ANLATILDI

Sulama ve yonca ile ilgili bilgilendirmenin yanı sıra çiftçilere, Tarım Bakanlığının yüzde 50 sulama, KKYDP 14. etap projeleri, TKDK hibeleri ve Ziraat Bankasının yüzde 0 faizsiz tasarruflu sulama kredisi ile ilgili destekleri hakkında da bilgiler verildi.  

Eğitim, soru cevap bölümü ile son buldu. 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Mart ayına da sarkabileceği tahmin edilen Şubat eğitimlerinin ardından çiftçilere, Mart ve Nisan aylarında da üretim dönemine ilişkin eğitimler verilecek.

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI