Ünlü futbolculardan Vali Zorluoğlu’na ziyaret

Ünlü futbolculardan Vali Zorluoğlu’na ziyaret
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesi kapsamında Van’a gelen eski ünlü futbolcular, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti. 

Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor projesi kapsamında eski futbolcular Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı, Oğuz Çetin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti ve Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Vali Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti. Futbolcuları makamında konuk eden Vali Zorluoğlu, konukları ile tek tek tokalaşarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bakanlık nezdinde yürütülen projenin çok kıymetli olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, “Bunun geçmişindeki uygulamaları da var. Çok başarılı oldu. Bunlardan birini de Elazığ’da yapmıştık. Gerçekten benimde çok keyif aldığım, olumlu sonuçları olan bir programdı. İnşallah Van’da da benzer bir programı gerçekleştiriyoruz. Ama siz sadece genç mahkumlarla değil aynı zamanda diğer gençlerle de bir araya geliyorsunuz. Onlara da yaşam tecrübelerinizi aktaracaksınız. Sizinle buluşmaları onların hayatlarında önemli bir an olacak. Valilik olarak bu projeyi önemsiyoruz. Bizzat ben de vakit bulduğum sürece bu işin içinde yer alacağım” dedi.

Her insanın bir mücevher olduğunu ve hükümlüleri topluma kazandırmak için bu projede yer aldıklarını söyleyen Beşiktaş’ın efsane futbolcusu Ali Gültiken, “Bizlere bu fırsatı vererek, bu arkadaşlarla bir araya gelmemizi, onlara tecrübelerimizi aktarmamız için fırsat tanıyan sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim evlatlarımız. Her insan hayatta hata yapabilir. Amacımız onları topluma kazandırmak. Onların hayatına pozitif anlamda dokunabilmek. İnşallah bu yolda sizlerle birlikte hep beraber yürürüz” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti ise, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki projelere büyük destek verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Tüm projelerimizde dezavantajlı bölgelere ve dezavantajlı gençlere yönelik özellikle Van için uygulanması hususu var. 2016 yılında başlayıp 2017 yılında açıkladığımız gençlik projeleri destek kapsamında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da toplum 203 projeye 20 milyon TL destek verdik. 81 kitap kafe, 91 gençlik merkezi, 25 hobi gençlik merkezi açıldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya 2012’den bu yana verilen hibe desteğinin yüzde 65’ini bir defada verdik. Bundan dolayı projenin başarılı olması için il müdürlüklerimize ve STK’lara büyük iş düşüyor. Ben katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.”