Tuşba Belediyesi’nden birçok mahalleye modern spor sahaları

Tuşba Belediyesi’nden birçok mahalleye modern spor sahaları
Van’ın Tuşba Belediyesi, spor yatırımları kapsamında ilçe sınırları içerisinde bulunan birçok mahalleye ilk kez spor sahaları kazandırıyor.

Van’ın Tuşba Belediyesi, spor yatırımları kapsamında ilçe sınırları içerisinde bulunan birçok mahalleye ilk kez spor sahaları kazandırıyor.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın finanse ettiği, Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yürüttüğü spor yatırımları hayata geçiyor. Bir milyon 180 bin TL bütçe ile planlanan bir adet nizami futbol sahası, bir adet sentetik çim saha ve beş adet çok amaçlı spor sahası Tuşbalı gençlerin hizmetine sunuluyor. Daha önce Tuşbalı çocuklar ve gençler için hayal olan sağlıklı ve modern spor alanlarının çok yakın zamanda uygulanan projelerle hayata geçirildiğini belirten Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Handil, “İlk etapta Şemsibey Mahallesine nizami futbol sahası, Kalecik Mahallesi TOKİ alanına bir adet sentetik çim sahası, İstasyon, Seyrantepe, İskele, Abdurrahmangazi ve Alaköy mahallelerine 5 adet çok amaçlı spor sahası yapılmaktadır. Söz konusu sahaların yapımı yüzde 80 oranında tamamladı.



Uygun şartlara sahip diğer 16 mahallemiz için de aynı şekilde spor sahalarının yapılması için gerekli proje çalışmaları devam etmektedir. Bu şekilde gençlerimizin sağlıklı olmayan mahalle arası riskli alanlarda geçirdikleri vakitlerini bundan sonra daha rahat ve daha sağlıklı modern sahalarda spor yaparak geçirmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Gençlerimizin bir saha içerisinde farklı spor alanlarında (futbol, voleybol, basketbol) sporu yapabilmeleri için bu sahalar özel olarak dizayn edildi.


Çocuklarımızın, imkânsızlıklardan dolayı yöneldikleri toz, toprak ve çamur içerisinde olan alanlardan; arabaların vızır vızır geçtiği her an bir kazayla sonuçlanması muhtemel sokak aralarından kurtarmanın en kesin yolunun bu modern sahalar olduğunun bilincinde olarak çalışmaktayız. Çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik eden, bu önemli projeye katkı sunan Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın proje desteklerinin devam edeceğini buradan Tuşbalılara müjde verebiliriz. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na projemize sundukları finansal destekten dolayı kendilerine çok teşekkür ederiz. Daha çok kırsal mahallelerden oluşan Tuşba ilçesinin gelişiminde en belirgin değer, yüksek orandaki genç potansiyelidir. Mahallelerimizde Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak yaptığımız projeler, halk tarafından oldukça destek görmüş ve kendi mahallelerinde yapılan bu çalışmalara sahip çıkmışlardır. Başlattığımız çalışmaların sonucunda çocuklarımız artık kendileri için hazırladığımız bu modern spor sahalarında gönüllerince spor yapabileceklerdir.

Bildiğiniz gibi çocuklarımız spor alanlarının yeterli olmamasından kaynaklı toprak sahalarda ve sokak aralarında sporlarını yaparak eğlenmeye çalışıyorlardı. Bu alanlarda olası yaralanmalar ve sonuçları kötü biten trafik kazaları riski ile tabiri caiz ise burun buruna spor yapıyorlardı. Çok şükür artık bu denli kötü kaza ve yaralanmalara mahal vermeyecek modern spor alanlarını Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin öncülüğünde mahallelerimize kazandırdık. Halkımıza hayırlı olmasının dilerim. Bu güzel projelerimizi tüm mahallelerimize kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.



“Tuşba’yı spor şehri yapacağız”

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, seçildikleri günden beri Tuşbalıların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda projeler hazırladıklarını belirterek, “Bir yıl önce Ankara’da Spor Toto Teşkilat Başkanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir adet nizami futbol sahası, bir adet sentetik çim saha ve beş adet çok amaçlı spor sahanın yapımı için protokol imzalamıştık. Sporun insan hayatında daha etkin şekilde yer alması amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımız artarak devam ediyor. Sporla sağlıklı yaşam kültürünü benimseyerek spor tesisleri alt yapısını güçlendirme adına Allah’ın (cc) izniyle Tuşba’yı spor şehri yapacağız ve Tuşbalılar sporla daha sağlıklı ve daha mutlu yaşayacaklardır. Yapılan protokole göre Şemsibey Mahallesine bir nizami futbol sahası, Kalecik TOKİ alanına bir adet sentetik çim sahası, İstasyon, Seyrantepe, İskele, Abdurrahmangazi ve Alaköy mahallelerine 5 adet çok amaçlı spor sahası yapılmaktadır. Tuşbalı gençlerimizin yaşadıkları yerde mutlu olmaları ve her türlü hizmetten herkesin eşit bir şekilde yararlanması için gece gündüz çalışıyoruz. Yıllardır Van ve çevresinde gecikmiş bu hizmetlerin, geniş kırsal hizmet alanımızda, birbirine yakın mahallelerin ortak alanlarında projelerimizi adil bir şekilde dağıtarak uyguluyoruz. Yapılan ve uygulanan tüm projelerimizde Tuşba Belediyemizin öz kaynakları ve Spor Toto Genel Müdürlüğü’nden aldığımız destekle Tuşba’da ilk kez spor alanlarını kazandırıyoruz. Tüm bu desteklerinden ve yapım işlerini çok ciddi takiplerinden ve halkımızın bu ihtiyaçlarının kısa sürede kazandırmalarından dolayı Spor Toto Genel Müdürlüğü’ne ve Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile Plan ve Proje Müdürlüğümüze, vefalı ve kadirşinas Tuşbalılar adına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Başkan Özgökçe, Tuşba Belediyesi’nin sağlıklı nesiller yetişmesi için sportif faaliyet ve çalışmalarla bunlara ilişkin yatırımlara büyük önem verdiğini ifade ederek, “Tuşba’ya kazandırılacak çok amaçlı spor sahaları için fiziki alanlar belirleme çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle gençlerimizin internet kafelerde, televizyon başında ve dışarıda boş zaman geçirmelerini önlemek, topluma zarar ve kişisel hayata zarar verecek ortamlardan gençleri alıp, spora yönlendirmek için yatırımlarımız devam ediyor. Sağlıklı ve idealist bireylerin yetişmesinde çok büyük katkı sağlayacak bu projelerimiz; çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olsun. Desteklerinden dolayı Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a, Van milletvekillerimiz Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.