Turizm fuarına sayılı günler kaldı

Turizm fuarına sayılı günler kaldı
Van'da 26 Eylül tarihinde düzenlenecek olan 10. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı’na ilişkin, basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, "Türkiye’nin üçüncü büyük turizm fuarı olan VAİTT  – 10. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 26-29 Eylül  2019 tarihlerinde dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 10’nuncu kez Van’da bir araya getirmeye hazırlanıyor. 2018’de katılımcı bazında 60 büyüme kaydeden VAİTT, tırmanışa geçen turizm sektöründe bölge ve ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sağlamaya devam ediyor. Özellikle Ortadoğu'da turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan  10’nuncu Van Doğu Anadolu  Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı’na  ülke genelinden önemli turizm bileşenleri ile birlikte İran, Irak, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan başta olmak üzere birçok yerden bir araya gelecek olan turizm bileşenlerinin yapacağı verimli görüşmelerde büyük bir verim  elde edileceği kanaatindeyiz." dedi.
Bu yıl 10.'su düzenlenecek olan Van Doğu Anadolu  Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı’na ilişkin olarak Konak Kahvaltı Salonunda basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

"2019 FUARLAR YILI OLDU"
Ajans Asya Faurcılık bünyesinde 2019 yılı içerisinde yapılan ve yapılması planlanan fuarlar hakkında basın mensuplarına bilgiler aktaran Güler, 2019 yılının verimli geçen fuarlar yılı olduğuna işaret ederek: “Ajans Asya Fuarcılık olarak içinde bulunduğumuz 2019  yılını yine dolu bir fuar maratonuyla devam ettiriyoruz. Van’ı bir fuar şehri yapma yolunda önemli bir mesafe aldığımız 2019  yılında, 5 tane fuar yapılmış oldu. Bu fuarlar toplamda 600 bini aşkın ziyaretçi tarafından ziyaret edildi. Yıl sonuna kadar 4 tane daha fuar programımızda var, program bitiminde toplam 1 milyon ziyaretçi hedeflemekteyiz. 'Değer üretiyoruz' sloganı ile  2019 yılının ilk yarısında yaptığımız Van Mobilya Fuarı, Van İnşaat, Yapı ve İş Makineleri Fuarı, Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, MEKİF (Mesleki Eğitim, Kariyer, İstihdam ve İnovasyon Fuarı) bu fuarlar ile yaklaşık 500 firmayı 400 bin (yurt içi ve yurt dışı) ziyaretçi ile buluşturarak ilimiz ve bölgemiz ekonomisine ve turizmine katkı sunmayı başardık.'Değer üretiyoruz' sloganı ile  2019 yılının ikinci yarısında 10. Uluslararası Van Turizm ve Seyahat Fuarı başta olmak üzere Van Asya İpekyolu Fuarı ve bu yıl ilkini yapacağımız 1. Van Markalar Buluşması ve Tanıtım Günleri, Van Kitap Fuarları ile ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“TURİZMİN KALBİ VAN TURİZM FUARINDA ATACAK”
Güler, açıklamalarının devamında; "Ortadoğu turizminin kalbi Van  Turizm Fuarı’nda atacak” vurgusunu yaparak, şöyle konuştu; “Türkiye’nin üçüncü büyük turizm fuarı olan VAİTT  – 10. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 26-29 Eylül  2019 tarihlerinde dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 10’nuncu kez Van’da bir araya getirmeye hazırlanıyor. 2018’de katılımcı bazında 60 büyüme kaydeden VAİTT, tırmanışa geçen turizm sektöründe bölge ve ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sağlamaya devam ediyor. Özellikle Ortadoğu'da turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan  10’nuncu Van Doğu Anadolu  Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı’na ülke genelinden önemli turizm bileşenleri ile birlikte İran, Irak, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan başta olmak üzere birçok yerden bir araya gelecek olan turizm bileşenlerinin yapacağı verimli görüşmelerde büyük bir verim  elde edileceği kanaatindeyiz. Bu kapsamda da 10.Van Doğu Anadolu  Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı, Batı Asya ve Ortadoğu ülke pazarları ile birlikte Türkiye’nin yeni turizm destinasyonu olan Doğu ve Güney Doğu Bölge pazarlarına girmek için büyük fırsatlar içermektedir. Fuar ile eş zamanlı organize edilen 3. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi’ne yaklaşık 15 Ülke’den 300 civarında önemli akademisyen ve turizmci katılımı ile akademik ve turizm duayenleri tarafından bölge turizmi değerlendirecek ve somut çıktılar gerekli yerler ile paylaşılacaktır. Tüm turizm bileşenlerinin  bölgenin en büyük, ülkemizin üçüncü btytk fuarı olan Van Turizm ve Seyahat Fuarı’ndan maksimum düzeyde faydalanmalarını umuyoruz. Yapıldığı ilk günkü ruhla bir çok sektörü bir arada barındıran ve kampanyalar, sürpriz hediyeler ile 90'lı yıllarda yaşadığımız nostaljiyi canlandırmak, aynı zamanda işleri durgun olan esnafın biraz da olsa rahat nefes alması amacı ile bu yıl ekim ayında yenilenmiş yüzüyle İpekyolu Fuarı 22/ 27 Ekim 2019 tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul edecektir. Van Marka İndirim  Günleri Fuarı ise Van’da üretim ve ticaret yapan esnafın hedeflendiği yılın en durgun günlerinde esnafa can suyu olabilecek ve aynı zamanda tüketicinin önemli markaları en uygun fiyatlara bir arada bulacağı, büyük illerde çadır günleri diye tabir edilen, bölgemizde bir ilk olacak ve gelecekte çok önemli bir fuar olacaktır...”
Haber: M. Selim Kurt