Turğut: Çocuklara destek olmak isteyenler bize ulaşsın

Turğut: Çocuklara destek olmak isteyenler bize ulaşsın
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, “Bir Yumak Bin Yürek” gönüllüleri tarafından çocuklar için hazırlan örgüden malzemelerin yakın bir tarihte ihtiyaç sahibi olanlara ulaştırılacağını belirterek, “Van’da da Ramazan ayında çocuklara destek vermek isteyenler olursa bize ulaşırlarsa seviniriz.” dedi.

Türkiye’nin çeşitli illerinde “Bir Yumak Bin Yürek” projesiyle organize olan gönüllü kadınlar, ihtiyaç sahibi çocuklar için örgü örüyor.  Örülen giyim malzemeleri, dernekler aracılığıyla çeşitli illere yollanıyor. Van’da da bu tür çocuk ihtiyaç ürünleri Hayatın Renkleri Solmasın Derneği’ne gönderiliyor.

YENİ MALZEMELER YOLA ÇIKTI

“Bir Yumak Bin Yürek” projesi kapsamında çocuk giyim eşyası üreten kadınların merkezi ise Ankara. Ankara’da toplanan malzemeler daha sonra temsilciliklerin olduğu illere dağıtılıyor.

Projenin Van’daki temsilciliğini üstlenen Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, Van’a da çocuk malzemelerinin yola çıktığını ve yakın bir sürede ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi.

MADDE BAĞIMLISI KİMSELERİN ÇOCUKLARI İÇİN…

Dernek olarak gelen çocuk malzemelerini dezavantajlı kimseler ve madde bağımlısı kimselerin çocuklarına ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Turğut, “Bu gönüllü kadınlar yılda ortalama olarak 150 ile 200 arası çocuğun giyim ihtiyacını karşılıyorlar. Biz de daha çok madde bağımlısı olan şahısların çocuklarına ulaştırmaya çalışıyoruz. Biz aynı zamanda bu gibi ailelere danışmanlık yapan bir dernek olduğumuz için evli, çoluk çocuğu olan, maddi durumu kötü olan aileleri tespit ediyoruz.” dedi.

RAMAZAN İÇİN ÇAĞRI

Ramazan ayı dolayısıyla Van’daki hayırseverlere çağrıda bulunan Turğut, çocuk giyim eşyalarını kendilerine ulaştırmalarını istedi.

Gelen malzemeleri ihtiyaç sahiplerine teslim edeceklerini belirten Turğut, şunları söyledi:

“Van’da da Ramazan ayında çocuklara destek vermek isteyenler olursa bize ulaşırlarsa seviniriz. Bize bu konuda destek vermek isteyenler varsa biz ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara ulaştırırız. Derneğimizde danışanlarımız var, onlar vasıtasıyla ailelere ulaştırırız.”

“BAĞMLILAR İŞ BULAMIYOR”

Madde bağımlısı olanların çocuklarının ve ailelerinin en mağdur olan kesimi oluşturduğunu ifade eden Turğut, “Madde bağımlılığı sorununa bulaşmış kişilerin çoğu iş bulamıyor, iş bulamadığı için maalesef sosyal desteklerle ayakta durmaya çalışıyorlar. Biz de bu şekilde ailelerinin mağdur olmaması, hayatlarını idame etmesi anlamında yardımcı olmaya çalışan bir derneğiz.” diye kaydetti.

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI