Tuğrul: Tüm araçları aktif hale getirdik

Tuğrul: Tüm araçları aktif hale getirdik
Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, ayakta yolcu alma yasağından dolayı yoğunluk yaşanmaması için tüm araçların aktif hale getirildiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İşleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelgede koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar doğrultusunda şehir içi servis hizmeti veren araçlara yolcu taşıma konusunda yeni düzenlemeler getirilmişti.

Bu kapsamda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda da, şehir içi servis hizmeti veren ve ayakta yolcu alma yetkisine sahip olmayan sarı minibüslerin, halk otobüslerinin ve D plaka minibüslerin ayakta yolcu almamasına yönelik karar alınmıştı.

 “ARAÇLARI AKTİF HALE GETİRDİK”

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, daha önce duraklarda yatar durumda olan araçları ek olarak servise aldıklarını söyledi.

Tüm araçların şu an aktif halde olduğunu belirten Tuğrul, “Pandemiden dolayı hepsini aktif hale getirdik, hiç bir şekilde yatar araç bırakmıyoruz. Şuanda sıkıntı yaşadığımız her hangi bir hattımız yok, sadece ayakta yolcu alamadığımız için biraz sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşlarımız da bu konuda bilinçli davranıyor" dedi.

 “MESAİ SAATLERİ KADEMELİ YAPILIRSA…”

 

Kurumların mesai saatlerine dikkat çeken Tuğrul, şöyle devam etti:

“Şimdilik fazla bir sıkıntımız yok, konulan kurallara vatandaşlarımız da uyuyor, yolcu sayımız da bayağı düştü. Gelen giden insanlar da kurumlarda çalışanlar, işi olanlar, esnaf olanlar, öğrenci olanlardır. Bunun için de devlet büyüklerinden istediğimiz, mesai saatlerini kademeli bir şekilde yapmalarıdır. Kademeli bir mesai saati uygulanırsa inanıyorum ki mevcut yoğunluk biraz daha azalacaktır. Bizde ki yatar araçlar dediğim gibi hepsi çalışıyor, pik saatlerde eskiden olduğu gibi yine sıkıntı yaşıyoruz.  Temennimiz bir an önce bu pandemiden kurtulalım, yine ayakta yolcu alalım, yani burada esnaf da zor durumda ve mağdur, kazancı ayaktaki yolcuya bağlı, onun için artan ekonomik şartlar karşısında mağduriyet de yaşıyoruz. Biz bu konuda üstümüze ne düşüyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.”

“SIKINTI YAŞADIĞIMIZ HAT YOK”

 

Tüm araçlar aktif hale getirildiği için hatlarda sıkıntı oluşmadığını ifade eden Tuğrul, şunları söyledi:

“Daha önce duraklarımızda yatar olan araçlarımız vardı, günlük 8 araç, 10 araç durağın sayısına göre yatar araçlarımız oluyordu, yatar durumunda olan araçların günlük bakımları yapılıyordu. Tabi normal saatlerde gidip işlerini yapıyorlardı, pik saatlerde yolculara hizmet etmek için çalışıyorlardı. Pandemiden dolayı hepsini aktif hale getirdik, hiç bir şekilde yatar araç bırakmıyoruz, özellikle pik saatlerde. Şu anda sıkıntı yaşadığımız her hangi bir hattımız yok, sadece ayakta yolcu alamadığımız için biraz sıkıntı yaşıyoruz, Vatandaşlarımız da bu konuda bilinçli davranıyor. Bazen tepki gösterenler de oluyor, sonuçta doğal bir afettir, dünyayı saran bir salgındır, yoksa biz de isteriz vatandaşların hiç biri yolda kalmasın. Bizim görevimiz bu insanları taşımak. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ama tepkiler bazen oluyor, vatandaş ister istemez ya işine geç kalıyor ya evine veya gideceği başka bir yere, doğal olarak tepkisini gösteriyor, bunu da karşılıklı konuşarak çözüyoruz ama genel durum ve yaklaşım iyi. ”

Prestij Haber: M. Selim KURT