Tuğrul: Okul servisleri için ortak çözüm mümkün

Tuğrul: Okul servisleri için ortak çözüm mümkün
Okullar sınırlı gün sayısı ile yüz yüze eğitime geçerken, şimdiye kadar işsiz kalan ve zor duruma düşen Van’daki okul servis şoförleri yeniden öğrenci taşımaya başladı.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, okul servis şoförlerinin veliden 5 gün için ücret istediğini, velinin ise öğrencinin haftada okula gittiği gün sayısı kadar ücret vereceğini söylediğini belirterek, “Veliler mutlaka servisçi ile görüşsünler, servis yetkilileri ile görüşsünler, ortak bir çözüm bulunabilir. Servisçi 250 dediyse 250’de kalmaz, veli de 2 gün için ödeyeceğim dediğinde orda kalmaz, 4 gün için öder, bu şekilde ortak bir nokta bulunabilir.” dedi.

Veliler çocuklarının okula gittikleri gün sayısı kadar taşıma ücreti ödeyeceklerini belirtirken, servis şoförleri ise 1 yıla göre hazırlık yaptıklarını belirterek veliden 5 eğitim günü üzerinden para talebinde bulunuyor.

“SERVİSÇİLER ADETA BİTTİ” 

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, okul servislerinin pandemi döneminde en fazla sıkıntı yaşayan kesimi oluşturduğunu söyledi.

Servisçilerin ekonomik olarak adeta tükendiğini ifade eden Tuğrul, “Servisçiler bu pandemi döneminde adeta bitti, çoğunun arabası icralık oldu, aracı icralık olan arkadaşlarımız var. Çünkü 7-8 aydır çalışmıyorlar, bir de bu adrese dayalı okullar var, veli 2 gün için servis tutmuyor. Uzak yerler servis tutuyor, ama onlar da 2 gün için bu parayı vermem diyor.” dedi. 

“SERVİSLER HAZIRLIKLARINI 1 YILA GÖRE YAPIYOR”

Okulların yüz yüze eğitime başladığını ancak bu kez de servisler ile veliler arasında ücret tartışması çıktığını ifade eden Tuğrul, “Veliler ücreti yüksek buluyor, ‘2 gün için 5 günün parasını vermem’ diyor. Ama şoför hazırlığını yıllık yapıyor, haftada 5 güne göre bu hazırlığı yapıyor. Güzergâh izin belgesi, fenni muayenesi, sigortası bunları yıllık yapıyor. Bir sürü para yatırıyor, masrafının haricinde tabi. Ama şu anda 250 TL’dir diyelim, bunun için ortak bir nokta bulunabilir. Yolcu varsa olur, ama yolcu yoksa hiçbir şey yapılmıyor. Koltuk sayısı da fazla ama şimdi fazla yolcu da alamıyorlar, her koltukta bir yolcu, işin doğrusu daha önce alıyorlardı. 5-10 tane fazla öğrenci alınabiliyordu. Ama şimdi o da yok, her öğrenci kendi koltuğunda oturacak.” diye konuştu.

“ORTAK ÇÖZÜM BULUNABİLRİ”

Ne servis sahiplerinin ne de velilerin mağdur olmasını istemediklerini belirten Tuğrul, bir araya gelinerek ortak bir çözüm noktasına varılabileceğini söyledi.

Bu konuda üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade eden Tuğrul, şunları kaydetti: “Karşılıklı ikili ilişkilerle bu çözülecek inşallah, fazla da bir sıkıntı yaşanmasına izin vermeyiz. Servisçiyle, şoförle, durak başkanıyla, yetkilisiyle görüşüp mesafesine göre, yerine göre, yolcu sayısına göre ortak bir kararda anlaşılır yani, çok fazla da sıkıntı olmaz. Sıkıntılarımız var ama yine de veli, şoför ve durak başkanı ortak bir noktayı bulup götürüp getireceğiz öğrencileri, mağdur etmeyeceğiz. Veliler mutlaka servisçi ile görüşsünler, servis yetkilileri ile görüşsünler, ortak bir çözüm bulunabilir. Servisçi 250 dediyse 250’de kalmaz, veli de 2 gün için ödeyeceğim dediğinde orda kalmaz 4 gün için öder bu şekilde ortak bir nokta bulunabilir. Şimdiye kadar insanları hiçbir şekilde mağdur etmedik, yine de etmeyeceğiz.”

Prestij Haber: Adil HARMANCI